Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Westie kölyök születés és...

Westie kölyök születés és nevelés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

westie (szuka) kutyánk 2,5 éves lesz és szeretnénk neki tavasszal kiskutyákat.

Sajnos nem sokat tudok arról,hogy mit kell velük "csinálni" :'(

Tavaszra szeretnék tapasztalt lenni, ezért kérlek benneteket, hogy segítsen benne az aki akinek már születtek kiskutyái.

-Az újszülött kutyus hányszor eszik egy nap?

-Hány hetes korától kell hozzászoktatni a táphoz?

-Milyen tápot kell nekik legelőször adni?

-Oltásokat mikor kell nekik adni?

Egyenlőre ennyi.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2011. aug. 29. 12:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ugyanitt egyszer én azt kérdeztem, hogy Westie tulajdonosok írják meg a saját tapasztalataikat, mert szeretnék venni egy kölyköt. (más fajta kutyám már volt) És volt aki majdnem megölt, hogy ilyen kutya nem nekem való, ha itt kérdezgetek. Azóta sincs Westie-m. Tőled kérdezhetek? Bár tudom, hogy nem segítettem semmit.
2011. aug. 29. 13:03
 12/23 anonim ***** válasza:
általában 2 óránként szopnak és 1 hónapos korban már lehet nekik áztatott tápot adni mi mindig az eukanuba puppy small-t vettük ( ezt 1hónapos kortól 12 hónapos korig lehet adni)aztán ezt naponta 3szor kapták eleinte nem nagyon ették de pár nap elteltével már csak zabálták :) .. 6 hetes korban pedig az első oltást adatuk be nekik..aztán már eladtuk a kicsiket..ha bármi kérdésed van írj privibe..
2011. aug. 29. 13:23
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon előre ugrottatok! Ez a téma nem ott kezdődik, hogy "mit kell csinálni miután megszülettek", hanem ott, hogy "mit kell csinálni a fedztetés előtt".

Utóbbira a válasz:

- egészségügyi szűrések örökletes betegségekre mindkét szülőnek (hány westi kínlódik az allergia miatt!)

- kiállítások

- tenyészszemle

- kennel név kiváltás

- megfelelő kan keresése

2011. aug. 29. 13:36
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Törzskönyves a kutyád? A szűrővizsgálatok, és a tenyészszemle megvan? Ha igen, akkor lehet belekezdeni tanulgatni a dologba, egyébként nem érdemes. A vemhes szuka egy pénznyelő. Amíg vemhes, az otvosi vizsgálatok, ultrahang, netalántán ha komplikációk lépnek fel abba, is jó sokat lehet belefizetni. Aztán ki kel pengetni az orvost is, aki levezeti a szülést, anyának, és a kicsiknek féreghajtó, oltások, és azért 8 héten keresztül etetni is kell valamivel a kölyköket, nem? Ja, és el ne felejtsem, ha törzskönyvet váltasz ki nekik az is plusz pénz. És mi van, ha rád marad az alom fele? Akkor mit csinálsz? Menhely? Szerintem ne kezdj bele...
2011. aug. 29. 13:40
 15/23 anonim ***** válasza:
És az összes kicsit kötelező chipeltetni, akkor is, ha ingyen elajándékozod!
2011. aug. 29. 13:44
 16/23 anonim ***** válasza:
25%

"És az összes kicsit kötelező chipeltetni, akkor is, ha ingyen elajándékozod!"

és ezt mégis ki a jó fene ellenőrzi????

2011. aug. 29. 13:48
 17/23 anonim ***** válasza:

Itt mindent megtalálsz ami kell!:

[link]

-Nem eszik hanem szopik.

-2-3 hetes kor

-junior táp

-6 hetes korban az elsőt

2011. aug. 29. 13:52
 18/23 anonim ***** válasza:

"és ezt mégis ki a jó fene ellenőrzi????"

Miért, ha nem ellenőrzi senki, akkor már nem is kötelező?

2011. aug. 29. 14:45
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, csak annyit kérek, olvasd el ezt a cikket:

[link]

2011. aug. 29. 15:43
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

ha a kutyád tenyészszemlés és mentes örökletes betegségekről amit állatorvos igazolt is akkor elkezdhetsz keresni hozzá egy kant... ha nem akkor ne játssz tenyésztőt így is sok a westie plusz nagyon csúnya örökletes betegségei vannak a fajtának amit ha nem szűrtök le akkor lehet az összes kölyök örökölhet..

tessék ezt egy westie tenyésztő írta: [link]

2011. aug. 29. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!