Melyik kutya fajta ritkább? az Afrikai oroszlán kutya vagy az ónémetjuhász.
Olyan fajta, hogy ónémetjuhász nincs.
Van német juhászkutya. Ennek a hosszú szőrű egyedeit nevezik sokan ónémet juhásznak, mint ahogy falun a mai napig sokan farkaskutyának hívják a németjuhászt. :-)
Régebben az ilyen hosszú szőrű egyedek ki voltak zárva a tenyésztésből. Most már ha jól tudom lehet őket tenyészteni, de a normál szőrzetű német juhászkutyák közé nem lehet bevinni, illetve akkor bukta a TK-nek. De erről egy németjuhász tenyésztőt kéne megkérdezni, aki pontosabban tud erre válaszolni.
A rodi szerintem amúgy ritkább fajta, hosszú szőrű németjuhászt többet szoktam látni.
2011. jan. 1-től elfogadott a hosszú szőrű német juhász. Az idei Siegeren már külön osztályban indulhatnak.
Ha egy alomban született szőrös, a törzskönyvet megkapta, csak nem volt hivatalosan tovább tenyészthető.
a richbek az afrikai kutyafajtákra jellemző . nem csak a rodésiainak, hanem a basenjinek is ilyen a hátán a szőr .
a rodésiai azért ritkább ( ausztriában és németországban sokkal gyakoribb !!!)mert erős akaratos, de nagyon mozgékony kutya ( egy vizsla és kitartása és egy pitbull ereje van a kutyában , ezért is munkakutya ) az afrikai gyémántbányákban ők voltak a szökött bányászokra vadászó kutyák! erősek,kitartóak, de nem szeretik a hideget !!!!
símán lefut 30 km-t 30 fokban ! persze van több kennel is az országban, de tudni kell egy ilyen kaliberű kutyával bánni !!!!!!
remek házikedvenc !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!