Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja lehet a rotinknak? SOS

Mi baja lehet a rotinknak? SOS

Figyelt kérdés
Van egy 2.5 éves rottweilerünk. kis korától nálunk van, testvéremmel és apukámmal együtt neveljük, etetjük, sétáltatjuk. egy 100 négyzetméteres kenelben él, majdnem minden nap elvisszük sétálni. Sose voltunk vele agresszívak, mindig is játékos okos kutya volt. Reggelente az cseréli vizét, és ad neki egy farhátat, aki előbb felkel. ma reggel én voltam, kimentem, odaadtam neki a farhátat, előtte megsimogattam a fejét ahogy szoktam, aztán kicseréltem a vizet, elmentem. délután, hogy ne melegedjen át a vize, kicseréltem. már az furcsa volt, hogy oda se jött hozzám. odamentem, elkezdtem simogatni, egyszercsak elkezdett morogni. jo elengedtem abbahagyta elkezdte csoválni a farkát. aztán megint megsimogattam, felpattant és hörgött, ugatott rám. meglepődtem, elmentem. megjegyzem soha az életébe nem morgott ránk! soha nem volt ilyen baj! este aztán mentem odaadni a napi kajaadagot. bemegyek, csoválja a farkát, leültetem, szokásos fejsimogatás mielőtt odaadom a kaját, erre megint elkezd morogni. jo letettem a kaját, otthagytam. DE SOHA NEM CSINÁLT MÉG ILYET, ÉS MÉG REGGEL SEM VOLT SEMMI BAJA!!!! az egyetlen dolog, amiben most más, az az, hogy vagy 2 héttel ezelőtt el kezdett sántítani. akkor megnéztük a mancsát, végigtapogattuk a lábát, nem jelezte hogy fájna, semmi. az állatorvos se tudott rá mit mondani, csakhogy várjunk. jó ez egy hete elis múlt, de ma újra észrevettem, hogy sántít. attól lehet ilyen agresszív? vagy mégis mi baja lehet? mert még soha de soha nem csinált ilyet egyikőnkkel sem. kérem hozzáértők segítségét.
2011. aug. 28. 22:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Hát erre írtam, hogy nincs azért minden rendben ott a kutya és köztetek lévő viszonyban. A saját kutyája az embernek nem tesz olyat, hogy ne engedjen magához. Egy gazda bármikor a kutyához mehet. Vagyis magához hívhatja. Akár morog, akár nem. Gondolom, a morgás miatt most egy kis félelem, tartás alakult ki benned.
2011. aug. 28. 23:49
 12/20 A kérdező kommentje:
hát csak azért lepődtem meg, mert ilyen soha nem történt. meg 10 órakor semmi baja teljesen nyugodt, 4 órakor meg üvölt és morog mint akit nyúznak??? tudom milyen erő van benne, ezért is nem provokáltam tovább bármivel is. de az is furcsa, hogy bemegyek tök nyugodtan este, hogy vacsorát adjak neki, csóválja a farkát, minden rendben. mondom jó akkor délután csak rossz kedve volt v nemtom. leültetem, simogatás, és rögtön elkezd morogni. pedig nincs oka félni se tőlem, mivel soha nem bántottam, ha rossz volt, csak megemeltem a hangom, és rögtön észrevette, hogy rosszat csinál. tartás pedig nem alakult ki, mivel tudom, hogy meg nem támadna, csak azért mondom, hogy nem lehet elvinni, mert egy állatorvosnál ahol más kutyák meg emberek is vannak, azoknak nehogy nekitámadjon bármi miatt..
2011. aug. 28. 23:57
 13/20 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem simán lehet hogy a fajdalomtól ingerlékeny. Vigyétek egy olyan dokihoz aki nem csak ránézésre mondj meg a diagnózist.Egy kutya nem lesz egyik napról a másikra agresszív, főleg ok nélkül.

Kedves : ma 22:55!!

Nem csodálom hogy a kutyátok olyan lett amilyen,biztos csodálatosan volt vele bánva,nagyon szerethettétek.Ezt bizonyítja az is hogy örülsz neki hogy elkellet altatni.:S

2011. aug. 28. 23:59
 14/20 A kérdező kommentje:
Amúgy ja ez nekem is szemet szúrt...
2011. aug. 29. 00:01
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Mindenképpen olyan orvos kell, aki röntgenez. Elképzelhető akár a válla, akár a könyöke sérült a kutyádnak.

Remélem, a doki megtalálja a bajt és kezelés után ismét a játékos kedvencetek lesz a kutyátok.

2011. aug. 29. 00:08
 16/20 A kérdező kommentje:
múlt héten, mikor még fájt a lába, végigtapogattuk, erősebben is, egyáltalán nem jelezte, hogy fájna neki, mancsában szintén nemvolt semmi. előfordulhat, hogy ízületi probléma vagy nemtudom. az szerintetek megoldás lenne, ha valami erősebb fájdalomcsillapítót beadnánk neki a kajájával együtt, és míg hat, addig visszük el orvoshoz, hogy ne csináljon semmi hülyeséget a fájdalomtól?
2011. aug. 29. 00:13
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Apud gondolom határozottabb nálad, ő biztosan rá tud tenni egy szájkosarat. De ha nem, akkor telefon az orvosnak, és fog találni valami megoldást.

Nekem is volt hasonló problémám, csak ott egy nagyon félős, de a rotidhoz hasonló testi adottságokkal rendelkező kutyák kellett orvoshoz juttatni, akinél benne volt a pakliban a félelmi agresszió. A dokink nagyon ügyesen megoldotta a kérdést szedálás nélkül.

Úgyhogy telefon, és beszéljétek meg, hogy mit lehetne tenni. Lehet, hogy ad kajába keverhető nyugtató, de az is lehet, hogy kijön és befogja gond nélkül.

2011. aug. 29. 08:56
 18/20 A kérdező kommentje:
na most vannak új fejlemények, apa reggel bement hozzá, hogy adjon neki farhátat, mégcsak nemis sántított a kutya, megsmogatta aoukám, odaadta neki, kész. jo, erre nemrég bementem én is, odaadtam neki egy farhátat, előtte fejsimi, szintén semmi, normális. kicserélem a vizet, mielőtt elmegyek a ketrecen keresztül meg szoktam simogatni. megsimogatom, még a fejét is nyomja. aztán mikor indulok elfelé, elkezd morogni. aztán viszamentem, megsimogattam, abbahagyta. az már lehetett azért, mert nem akarta, hogy elmenjek? Ja és már nemis sántít.
2011. aug. 29. 10:40
 19/20 anonim ***** válasza:

1.A farokcsóválás nem örömöt jelent!!!A farok csóválás izgatottságot jelez!Mikor izgatott?Ha jön a gazda/falkavezér és behódol neki.Ha verekszik,ha betolakodót lát stb.

2.Az egyik leg gyengébb ponton a fején simogattad meg,de mivel régóta nálatok van nem biztos,hogy fenyegetésnek vette,de lehet!

3.Ha morog ne hagyd ott a kaját és őt sem!Tegyél rá szájkosarat(ne fémet)és állj a kaja elé ne nézz a szemébe!Morogni fog!Esetleg megharap,ezért kell a szájkosár!NE VERD EL!Állj ott ne mozogj,ha látod,hogy megadja magát 1 kis lépést tegyél felé!Ha elmegy a helyére/lefekszik/leül akkor elmehetsz és megeheti az ételt amúgy meg nem!

2011. aug. 29. 11:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Ne adj neki fájdalomcsillapítót mielőtt orvoshoz viszed, mert akkor hiába vizsgálja majd meg... Megnyomkodja a lábát, a kutya meg a fájdalomcsillapító miatt nem reagál, és így nem derül ki, mi a baj.
2011. aug. 29. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!