Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért korpásodik kutyám...

Miért korpásodik kutyám szőre? Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
2 éves beagle és eddig nem volt semmi baja, de most korpásodik elég rendesen. Acanát kap, csirkéset, de nem hiszem, hogy arra lenne allergiás. A másik kutyám is ugyanazt kap, ugyanott van meg minden és semmi baja.
2009. ápr. 18. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:

A beagle kutyák nagyon hajlamosak a korpásodásra.

A baránőmnek is ilyen kutyálya van, és az is elég korpás. Ő amikor jó idő van (mivel kinti kutya) megfürdeti és az elég (de vigyázz ,ne sokszor fűrdesd). Ne aggodj a kutyának a korpásodéstól nem lesz baja.

2009. ápr. 18. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:

fürdesd meg..

minőségi samponnal(nem Héry,Bobi,Panzi stb..)lehet hetente is..

itt tudsz nagyon jó minőségű samponokat rendelni: www.zanni.hu

személyre szabot tanácsadást is kapsz,ha itt vásárolsz..

2009. ápr. 18. 17:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne aggódj az én kutyám is korpásodik...én azt szoktam hogy egy kefével,nem avval a drótos fajtával hanem mint ami régen volt az embereknek,gyártanak már ilyet a kutyáknak is.Olyannal szoktam átkefézni egyszer-kétszer és használ.Egyébként meg nem jó hetente a fürdetés.Maximum 2 havonta jó.Ha hetente lenne fürdetve,az olyan lenne mintha az ember mindennap mosna hajat ert zsíros.Csak zsírosabb lesz a haja.Szóval inkább 2 havonta fürdest vagy kefézd.(ezt egy olyan ember mondta aki sokat tud a kutyákról)
2009. ápr. 19. 11:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Úgy tűnik kezd elmúlni neki. Nem lehet, hogy azért volt, mert valami olyanba hempergett bele. Minden sétánál belehempereg abba, ami éppen elég büös neki. Vadász kutya.
2009. ápr. 19. 18:09
 5/5 anonim ***** válasza:

lehet hetente fürdetni,de ahhoz persze olyan minőségű termékek kellnek..

sajnos sok kozmetikus is Héryvel fürdet és frászt kap,hogy én hetente fürdetem a havanesemet..

érdekes,gyönyörű a szőre,nem száraz fényes,mondjuk ehhez az is hozzátartozik,hogy kb. már 100 ezret ráköltöttem a szőrápoló felszerlésekre .

2009. ápr. 19. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!