Ha rákötök egy zsinórt a kutyámra, és ha kilép a kapun, és vissza rántom, tényleg nem fog többet kimenni?
Azt mondta azt egyik ismerősöm, hgy ezt egy kiképző mondta neki.
Ha kimegy a kapun, vissza kell rántani a kutyát, és eljátszani ezt párszor, és akkor tuti, hogy nem fog megpróbálkozni kilépni a kapun soha, csak a gazdi engedélyével.
Ez jó módszer?
Én is erre gondoltam.
De most komolyan, kiképzők szoktak ilyet tanácsolni?
Ilyet én még nem hallottam.Én soha nem használtam még csak pórázt sem amikor tanítottam a kutyám.Ajtóban,kapunál arra tanítottam,mindíg én lépek ki elsőnek.Kb.1/2 óra volt az egész.Ha nyitva volt az ajtó/kapu leült előtte,csak akkor indult meg ha kiléptem rajt és engedélyt adtam neki.
Nem hiszem,hogy jó ötlet lenne madzagon rángatni azt a szerencsétlen állatot..Azt sem tudná miről van szó.
A madzag az nem MADZAG.
Azt ajánlották lefordítva, hogy a nyakörvre tegyél hosszú "madzagot"-kötelet-pórázt-tetszőlegesen behelyettesíthető, melyiket akarod.
Amikor futna ki a kapun, nem engeded tovább, csak a kapu előtt pár centivel. Vagyis "megakasztod" a kutya futását. Ilyenkor egy NEM is elhangozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!