60-70 kg-os kutya étkeztetése?
Haveromnak van egy kaukázusi-bernáthegyi keverék kutyusa.
Azt mondta,attól akitől kapta,hogy körülbelül 60-70 kg-osra fog meg nőni.
Most 2 hónapos.
Josera tápot ad neki,ha jól tudom kidset.
Az érdekelné,hogy mennyi tápot adjon neki belőle naponta 3x étkeztetéssel.
Mert ugye ilyen nagy kutya jó nagy étvágyú,de prémium tápból kevesebbet kell neki adni.
Naponta hány grammot adjon a kiskutyájának?
Én azt javasolta neki,hogy 3x 200 grammot,vagy többet kell neki adni?
A 600 g egy napra elég soknak, 2 hónaposan még 10 kg sem hiszem, hogy lenne az a kutya, úgyhogy az összesen 200 g is sok neki.
Kedves Első!
Ahol éltekor alapján adják meg a adagolást, ott a súlynál a felnőttkori súlyt kell nézni, tehát szerintem jogos az a napi 600 g.
köszi a válaszokat.
nagyon szépen köszöni haverom a segítséget.
nehéz kérdés, tekintve, hogy a kaukázusi autentikus pásztorkutya, ettőlfogva méretéhez képest megdöbbentően keveset eszik...
míg a bernáthegyi méretével arányosan fogyaszt.
én a helyében kisakkoznám az adagot. most még úgyis napi 3x eszik a kiskutya, csak figyelni kell, hogy ne legyen kövér. ha hízni kezd, hát vissza kell venni az adagot. nem nagy trükk :) a lényeg, hogy a bordákat ne fedje zsír, kitapinthatóak legyenek. mivel nagyra fog nőni és rövid idő alatt, fontos, hogy véletlenül se cipeljen felesleges súlyt, inkább sovány legyen, mint kövér! illetve ahogy az előttem válaszoló írta, a luposan gelenkkraft por adása erősen javasolt! ez gülkózamint és kondroitin-szulfátot tartalmaz, nagyon jó ízületvédő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!