Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 60-70 kg-os kutya étkeztetése?

60-70 kg-os kutya étkeztetése?

Figyelt kérdés

Haveromnak van egy kaukázusi-bernáthegyi keverék kutyusa.

Azt mondta,attól akitől kapta,hogy körülbelül 60-70 kg-osra fog meg nőni.

Most 2 hónapos.

Josera tápot ad neki,ha jól tudom kidset.

Az érdekelné,hogy mennyi tápot adjon neki belőle naponta 3x étkeztetéssel.

Mert ugye ilyen nagy kutya jó nagy étvágyú,de prémium tápból kevesebbet kell neki adni.

Naponta hány grammot adjon a kiskutyájának?

Én azt javasolta neki,hogy 3x 200 grammot,vagy többet kell neki adni?

2011. aug. 25. 15:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

[link]

A 600 g egy napra elég soknak, 2 hónaposan még 10 kg sem hiszem, hogy lenne az a kutya, úgyhogy az összesen 200 g is sok neki.

2011. aug. 25. 15:37
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
Nincs ráírva a csomag hátoldalára az útmutató?
2011. aug. 25. 15:37
 3/11 anonim ***** válasza:
rá van írva a tápra. A josera jó nagytestű kölyköknek de kapjon mellé valamilyen zöld kagyló kivonatot főleg a 4-6 hónap os nagyon intenzív növekedési időszakban. Nagytestű kicsiknél a szabály az, hogy mindig legyen soványabb mint túlsúlyos szóval inkább kevesebbet kapjon mint többet mert terheli az ízületeit a plusz súly
2011. aug. 25. 15:39
 4/11 anonim ***** válasza:

Kedves Első!

Ahol éltekor alapján adják meg a adagolást, ott a súlynál a felnőttkori súlyt kell nézni, tehát szerintem jogos az a napi 600 g.

2011. aug. 25. 16:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Két hónaposan még valóban sok a 600 g, nem mintha nem bírná megenni, de vigyázni kell a túlsúllyal az ilyen nagy kutyáknál. Szerintem egyelőre elég lenne 400-500 gramm is, majd 3-4 hónapos kora körül növelni a felnőtt kori adagra. Ezt a tápot nem ismerem, de az adagolása rá van írva a csomagolásra. A 600 g reálisnak tűnik.
2011. aug. 25. 16:44
 6/11 anonim válasza:
0%
Nekünk is kaukázusi bernáthegyi keverék van de ne adjatok neki száraz tápot mert az utálja inkább valami zsíros házi kosztot
2011. aug. 25. 16:59
 7/11 anonim ***** válasza:
reális az a 600 g de ha nagyon hízni kezd vegyetek vissza az adagjából. Én is évek óta etetem ezt a tápot és nagyon jó! mi luposan gelenkrafot szoktunk 1 éves koráig adni a kicsiknek
2011. aug. 25. 17:04
 8/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

nagyon szépen köszöni haverom a segítséget.

2011. aug. 25. 17:29
 9/11 A kérdező kommentje:
még azt kérdezi,hogy valami olcsóbb tápból,ami nem prémiu minőségű ,azt majd 1 éves kora után adná neki,mert először érdemesebb prémium minőségű tápot adni neki ugye,ha később mondjuk 1,5 éves korától mondjuk egy olcsóbb tápra áttérne,abból mennyit kéne neki adni?
2011. aug. 25. 17:34
 10/11 anonim ***** válasza:

nehéz kérdés, tekintve, hogy a kaukázusi autentikus pásztorkutya, ettőlfogva méretéhez képest megdöbbentően keveset eszik...

míg a bernáthegyi méretével arányosan fogyaszt.

én a helyében kisakkoznám az adagot. most még úgyis napi 3x eszik a kiskutya, csak figyelni kell, hogy ne legyen kövér. ha hízni kezd, hát vissza kell venni az adagot. nem nagy trükk :) a lényeg, hogy a bordákat ne fedje zsír, kitapinthatóak legyenek. mivel nagyra fog nőni és rövid idő alatt, fontos, hogy véletlenül se cipeljen felesleges súlyt, inkább sovány legyen, mint kövér! illetve ahogy az előttem válaszoló írta, a luposan gelenkkraft por adása erősen javasolt! ez gülkózamint és kondroitin-szulfátot tartalmaz, nagyon jó ízületvédő.

2011. aug. 25. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!