Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etessem őket? (Kérdésed...

Mivel etessem őket? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Az anyakutya nem nagyon szoptatja a piciket.Mivel etessem őket? A konzerves kutyakajának azt a zselés cuccát nyalogatják. De mi mással tudnám őket etetni?
2011. aug. 24. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyire kicsik?
2011. aug. 24. 18:48
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
3 hetes kortól ne azt várd hogy szoptassa őket. Onnantól kölyöktápot kell nekik adni.
2011. aug. 24. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:
15%

tejbegrízt lehet adni 4 hetes koruktól

vagy 5 dl tehéntejbe beleütsz egy nyers tojást és összekevered.

Nagyon szívesen megeszik ,ha kicsik akkor cumisüvegből,3-4 hetes koruktól adhatod nekik tálból is.

2011. aug. 24. 18:52
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
kedves 2., 6 hétig szoptatja őket a mamakutya,innentől kell kezdeni az elválasztást....
2011. aug. 24. 18:53
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként vannak olyan porok amikből kilehet keverni tejet, cumisüvegből adni nekik.

Egyébként nehogy tescós tartós tejet adj nekik. Általában a házi kecsketej, ami a legtáplálóbb a fiatal állatoknak.

2011. aug. 24. 18:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Kedves második vagyok, nem 3 hetes kortól kell kezdeni az etetést. Utána is eteti őket az anyjuk, de az már nem elég nekik. Aki szerint tejbegrízzel kell etetni a kutyát az inkább ne mondjon semmit.
2011. aug. 24. 19:31
 7/10 A kérdező kommentje:

4 hetesek tejterméket nem ehetnek mivel palotapincsik.

Tejpótlóra gondolsz?? Amúgy barátnőm mondta, hogy baba kaját is lehet nekik adni =/ tejpótlót holnap veszek

2011. aug. 24. 20:29
 8/10 anonim ***** válasza:

4 hetesen már elkezdheted a hozzátáplálást. Vegyél nekik jó minőségű kölyöktápot (nem nagykerben, vagy a sarki boltban, nem Pedigree, Chappi, Friskise, stb.) mondjuk Josera Kids, ezt sokáig kaphatják.

Áztasd be, és lehetőleg pépesítsd nekik, pl. botmixerrel.

Kifejezetten kutyáknak való tápszert ilyenkor már szerintem felesleges venni, mert hamar átállnak a szilárd ételre.

Ja, és nem hiszem, hogy a palotapincsinek (pekingi palotakutya, ha fajtatiszta) nem lehetne tejterméket adni. Ha be tudsz szerezni kecsketejet, akkor azt nyugodtan adhatod, az hasonlít a legjobban a mamakutya tejének összetételéhez. Sima tehéntejet nem szabad kutyának adni.

2011. aug. 24. 21:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy a pincsik nem ihatnak tejet ( semmilyet csak a szuka kutya tejét ) Mert ha tejet isznak akkor megfostosodik. =/ De én ezt most már tényleg nem tudom 5 éve van palotapincsim és én eddig úgy tudtam, hogy tejet nem kaphatnak. Most akkor mi van?=/
2011. aug. 25. 12:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem fajtafüggő, hogy melyik kutya mire érzékeny. Egy felnőtt kutyának nem kell tej, nincs rá szüksége, és bármelyik kutyának mehet a hasa ha tejet kap, mert nincs hozzászokva a szervezete. De ugyanígy mehet a hasuk, ha hírtelen váltassz tápot, vagy esetleg nyírosabb, ételt, pl. főtt húst kapnak. Ha nincs hozzászokva, akkor fokozatosan kell hozzászoktatni bármiféle új ételhez, még a tápváltást is fokozatosan kell csinálni.

Természetesen a kecsketejtől is lehet hasmenésük, de ha nincs tápszer, akkor az is megfelelő (forralva).

3-4 hetesen viszont már simán át lehet állni a kölyköknek való tápra (nem konzerv, nem kutyaszalámi).

Áztasd be, várd meg míg megpuhul, utána turmixold össze, vagy törd pépesre villával. Pépes állagú legyen, hogy meg tudják enni.

2011. aug. 26. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!