Ugyanakkora-e az esély? Tenyésztett, VS. Szaporított
kutya.
Figyelt kérdés
A tenyésztett kutya is ugyanúgy elpusztulhat valamitől, mint egy szaporított. Megmérgezhetik, elütheti az autó, ellophatját (barátnőmét ellopták), kullancsfertőzés, rozsdás szögbe léphet, stb.. Hogy ha nem valamilyen genetikai cuccban pusztul el, akkor is megvan ugyanúgy az 50 % esélye, hogy idő előtt elmegy, ill az 50 % esély arra, hogy szép és hosszú élete lesz. Ezért nem fogok válogatni. Amikor megtalálom azt a kutyust, aki elsőre meg tud fogni valamivel (a befogadott cicával igy jártam), nem fogom azt nézni, hogy tenyésztett-e, szaporított, vagy menhelyi. Csak viszem haza és nem filózok. Majd pedig egyekszem neki a legszebb életet biztosítani, legyen az bármilyen hosszú mert sose lehet tudni mit hoz a holnap.
A kutyák általában félnek a petárdától, úgyhogy ez van, ennyi eszetek volt. Nem is értem, hogy késő éjszaka, hogy a francban lehet tárva nyitva tartani a kaput? Oké, ott vagytok, de 6 éves volt, valszeg azelőtt is félt tőle, nem igaz, hogy nem tudtátok volna becsukni, vagy a kutyát bennt tartani. Meg amúgy is hazatalált volna. Nálunk kb 3 hete van a kiskutyánk, de hazatalál...
2011. aug. 23. 12:38
23/37 A kérdező kommentje:
Tényleg vannak szeméttelep menhelyek, de sok helyen tényleg igyekszenek a fenntartók. Ha nem dolgoznék, magam is szívesen foglalkoznék kutyusokkal ilyen helyen önkéntesként is.
2011. aug. 23. 12:39
24/37 anonim válasza:
akkor gyakorlatilag te a pénzedet félted kedves kérdező. Autód milyen van? Mert ha valami márkásabb, akkor hagy kérdezzem már meg, hogy miért nem jó a régi pöfögős trabant. hisz az is elvisz ugyanoda, és el is lophatják, össze is törhetik stb. Nekem az összes kutyám törzskönyvezett, minőségi kennelből van, és milliós nagyságrend volt az áruk. lekopogom semmi, de semmi betegségük, sem szervi, sem idegi nincs. A legidősebb 7 éve, a legfiatalabb 20 hónapos. Viszont a szomszédom kettője, ugyanezen fajtából (20 ezres kategória) szenvednek az atkától, az egyik sulyos dp-s, és ideggyengék. Szerintem én jobban jártam, mert nekem a kutyáimmal egy élmény minden egyes pillanat, és nem azon vacakolok állandóan, hogy épp megint milyen nyavalya gyötri őket.
2011. aug. 23. 12:40
25/37 anonim válasza:
És mégegy gondolat. pontosan ezért, mert nem tudni mit hoz a holnap. Vele is történhet bármi, és Veled is. És ha ne adja isten veled történik, akkor az egészséges, okos kutyádnak sokkal nagyobb lesz az esélye, hogy uj, szerető családot találjon.
2011. aug. 23. 12:42
26/37 anonim válasza:
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:36
Takarodó utcai. De nagyon nem hinném, hogy ott ilyenek lennének, és kölyköktől vittük :S. Aztán nem tudom, lehet, hogy még a gazdájánál kapta el, de az orvos szerint tüdőgyulladás. Mindegy is, hál' Istennek gyógyulgat, de nagyon rossz tapasztalat, az biztos.
27/37 A kérdező kommentje:
Be szokott lenni csukva főleg olyankor amikor tudjuk, hogy szökős lehet. Van kifutó meg minden. És de igen, tudtuk, hogy fél tőle. Balesetekről, szerencsétlen véletlenekről nem hallottál még már bocs? Olyat is csinált már, hogy aláásta a kertést, de azt meg is csináltuk amint észrevettük. És mondtam is, hogy a mi hibánk volt. De nem vitatkozni szeretnék, légyszi te se!
28/37 anonim válasza:
ja én nem oda járok azt én is utálom sőt...én az állatkórház mellettibe járok az állatkórház üzemelteti :D 62% vagyok :D
2011. aug. 23. 12:44
29/37 anonim válasza:
12:42-es vagyok. Akkor megnyugodtam, már azt hittem, hogy csak nekünk volt ilyen. Igazából azt is néztük, de nem találtuk meg ^^'', ezek szerint jobb lett volna.
Nem mondhatod komolyan, hogy ezzel érvelsz a tenyésztők ellen!
Ők nem tehetnek arról, hogy nem tartod jól a kutyád. Az, hogy elüti az autó, nem veszed észre időben a kullancsot, rozsdás szögbe lép, meg tud szökni stb az a te hibád, mert nem vigyázol rá rendesen. A mérgezést meg a lopást meg nem tudod kivédeni, ha az illető meg akarja tenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!