Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindig rajta van a kutyáitokon...

Mindig rajta van a kutyáitokon a nyakörv, vagy csak ha sétálni mentek?

Figyelt kérdés
1 éves németjuhászom van, ha idegenek jönnek jó lenne ha rajta lenne és azzal meg tudnám fogni, viszont nem akarom, hogy mindig kényelmetlen legyen neki. Légyszi azt ne irjátok, hogy tanitsam meg és akkor nem kell nyakörv, mert most készülünk kutyasuliba, idővel tudni fogja.
2009. ápr. 16. 10:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Otthon csak a kiltix van a kutyáimon, de mi panelban lakunk. Ha kertem lenne mindig rajtuk lenne. Ha bárhova megyünk vendégségbe, nyaralni sose veszem le egyik kutyámról se a nyakörvet. Hiába van chipje mindkettőnek, akkor vagyok nyugodt, ha idegen helyen a biléta is lóg a nyakukban.
2009. ápr. 16. 12:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
7 hónapos németjuhász kutyánk van a nyakörv mindig rajta bevanvan csippeltetve is és biléta a nyakörvön. mi is kertesben lakunk de én ugy gondolom hogy megszokta hisz eggyáltalán nem zavarja. lazán kell hagyni és semmi gond nem lessz vele.
2009. ápr. 16. 12:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak sétálnál van rajtuk, mert a bőrnyakörv kikoptatta, most lánc nyakörvük van (amikor véletlenül pórázra kell venni, ami nem szokott megtörténni, akkor úgy kapcsolom, hogy mindkét karikába, így nem fojt, mert nem azért vettük, hanem mert nem koptat, és szebb) de ott sem nagyom van rá szükség... Otthon volt már hogy beleakadtak a bőrnyakörvbe is...
2009. ápr. 16. 14:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

azért a kutyának sem kényelmes ám annyira ha állandóan nyakörv van rajta. főleg egy lánc, azér már nehezebb mint pl, a textil, egész nap húzza a nyakát.

különben minden nyakörv kikoptatja a szőrt, és más bajok is lehetnek.

szerintem egyáltalán nem jó ötlet otthonra nyakörv. ha nem vagyunk otthon akkor meg természetes hogy van rajta!

hát ha csak azér kell hogy megfogd, akkor akassz egy egsoros láncot az ajtóhoz és amikor kinyitod az ajtót ráakasztod a kutyára arra az időre. így kéznél van a nyakörv és azt pedig 2 mp rárakni a fejére.

2009. ápr. 16. 15:54
 15/17 anonim ***** válasza:
70%
Kedves 11:52-es! Téren lakunk, falun, erre nem jár se autó, se kamion, se sintér, se más kutyája, a tacsim ivartalanított, anyósom 8 éves gyerekének meg nem tudom megtanítani (hiába akarom), hogy normálisan csukja be maga után a kaput. Egyébiránt az egyetlen szembeszomszédhoz szokott átnézni, ahol nincs kerítés, vagy 30 méterrel jobbra, ahol már nincs ház. Milyen hozzáállásról beszélsz? Köszönöm a lepontozást is. Ámde megkötni ezek után sem fogom a kutyát, aki amúgy sem az enyém.
2009. ápr. 16. 16:37
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk olyan lűncunk van, hoy vékonyabb a kisujjamnál. Állítom egykét bőrnyakörvnél könnyebb. De persze egy nagyobb kutyának sokszor vesznek vastagabb nyakörvet, mert félnek, hogy elszakad? vagy nem tudom. Pedig a vékony nagyon elegáns. :) Persze kiképezendő kutyának jobb a bőr.
2009. ápr. 16. 16:38
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindig levettük róla, pedig magánházban lakunk. Attól is függ, hogy mire akarod tanítani, ha tanítod majd. Ha csak annyit kell neki tudni, hogy ül, fekszik, lábhoz, akkor, ha nem zavarja, maradhat rajta a nyakörv. Visoznt ha munkakutyának akarod képezni, mentőkutyának, ipós vagy agility-s kutyának, akkor ajánlatos, hogy vedd le róla, mert meg kell szokja, hogy ha felvesszük a nyakörvet, akkor dolgozni fogunk, ha pedig leveszük, akkor játszani. És annak megfelelően viselkedik majd veled. De mondom, csak ha komolyan nevelni és oktatni akarod.
2009. ápr. 16. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!