Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindig rajta van a kutyáitokon...

Mindig rajta van a kutyáitokon a nyakörv, vagy csak ha sétálni mentek?

Figyelt kérdés
1 éves németjuhászom van, ha idegenek jönnek jó lenne ha rajta lenne és azzal meg tudnám fogni, viszont nem akarom, hogy mindig kényelmetlen legyen neki. Légyszi azt ne irjátok, hogy tanitsam meg és akkor nem kell nyakörv, mert most készülünk kutyasuliba, idővel tudni fogja.
2009. ápr. 16. 10:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
A nyakörv egyáltalán nem kényelmetlen a kutyának, ráadásul ha teszel rá gravírozott rézbilétát és ne adj isten elveszik, akkor nagyon nagy valószínűséggel visszakerül hozzád. Az enyéimen mindíg van nyakörv.
2009. ápr. 16. 10:44
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a sétához használtam nyakörvet. Szerintem nem egészséges,hogy álandóan rajta van,a szőrét is összenyomhatja. Én mindig levettem a kutyáimról séta után.
2009. ápr. 16. 10:47
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Legyen rajta. Ha jó minőségű és méretben is jó, akkor nem kényelmetlen neki, természetesnek fogja tekinteni.
2009. ápr. 16. 10:48
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
Első vagyok. Szóval ha kertben van tartva, akkor érdemes rajtahagyni bilétás nyakörvet, lakásban nyilván nincs értelme.
2009. ápr. 16. 11:02
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát anno a kutyámon ( ónémet juhász)csak sétánál volt, mert mikor állandóra tettem, kikopott tőle a szőre.

Most a vizslánkon is csak sétánál van.

2009. ápr. 16. 11:07
 6/17 anonim ***** válasza:
34%
Tacsink van, és mindig rajta van a nyakörv és a bolhanyakörv is, mert az udvaron lakik, és ha nyitva marad a kapu, elmegy szétnézni az utcában. :) Bár itt úgyis tudják, kié.
2009. ápr. 16. 11:20
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

én nem szoktam otthon rajtahagyni... a nagyobbik kutyának meggyüri a nyaklebernyegét és az nagyon csunya .. a picinek meg olyan kicsi a feje, hogy folyton elhagyja

mindkettőben van chip ... jobb megoldás mint a biléta... de mind2ön van biléta is ha sétálunk, ott azért nagyobb az esélye hogy elkeverednek

2009. ápr. 16. 11:21
 8/17 anonim ***** válasza:
80%

Mivel még annyira nem elterjedt, hogy esetleg keverék kutyákban is lehet chip, így egy koborló, egyébként gazdis kutya hazakerülése macerásabb. Egy laikus meg lehet, soha nem hallott még a chipről.

Nekem is kertben vannak a kutyáim, mindegyiken van nyakörv és biléta.

Széles nyakörv helyett esetleg a lánc- vagy textilfojtó is megteszi, szinte észre sem vehető, és laza a nyakán. Mindenképen ajánlott kertben élő kutyára a biléta, egyéb esetben pedig sétára.

2009. ápr. 16. 11:33
 9/17 anonim ***** válasza:
77%
Kedves 11:20 na épp ez a hozzállás a gond. Mindig elmegy szétnézni, azt egyszercsak nem jön haza, mert találkozik egy kamionnal vagy egy másik kutyával, aki kibelezi. Esetleg gyereket gyárt hasonlóan lelkiismeretes gazda által tartott másik kutyának. Egy kultúrált országabn ezért párszor fizetnél több százezres büntetést, aztán elkoboznák a kutyát. Persze egyszerűbb kiengedni egyedül, mint elvinni sétálni.
2009. ápr. 16. 11:52
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak a sétához teszem fel a nyakörvet a kutyákra, a kertben nincs rajtuk.
2009. ápr. 16. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!