Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek most, nehéz így...

Mit tegyek most, nehéz így élnem!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Társasházban lakom albérletben a párommal,de nem vagyok felhőtlenül boldog,mert van egy kutyusom,és ő nincs velem,hiszen ő udvaron nevelkedett,nem is szeretném ide szoktatni.. De sajnos nagyon hiányzik,nekem így nélküle nem élet az élet,nagyon szeretem. De sajnos a kertes házak albérletbe nagyon drágák,nem bírnánk fizetni,és nem tudom mit csináljak,a párom is nagyon tanácstalan. :(

Ti mit tennétek a helyemben?

2011. aug. 20. 23:26
1 2 3
 21/28 Sanuár ***** válasza:

Egy kutyát ugyanugy tisztán kell tartani mint magadat. Ha még a kertben tartottad, ott is le kell vizes ruhával törölni a szőrét, vagy időközönként megfürdetni hogy ne legyen büdi.

A lakásban tartott kutyákat a gazdáik -legtöbb gazdi- mikor beviszi a lakásba, tappancs törlés van, és ugy mehet tovább. Legalább hetenként egyszer gyenge samponos vizes ruhával át kell törölni az egész kutyust hogy megtisztitsdd a rárakodott piszoktól. Az én kutyusom soha nem volt kutya szagu, mindig kellemes illata volt. Arról nem is beszélve hogy a szemét legalább két-három naponként borvizes vattával ki kell törölni hogy ne legyen csipás. Szóval ha rendesen tisztán tartod, a lakásban bátran tarthatod, egy kicsit többet kell porszivózni, de a szeretetével százszor meghálálja. Ha meg ott hagyod ahol most van, akkor nem is voltál igazi szerető gazdi, csak a szeretetére vágytál, de nem tudom hogyan viszonoztad.

2011. aug. 21. 16:39
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Eszedbe ne jusson panelba vinni a kutyust!A beagle vadász kopó és hihetetlen sok mozgásra van szüksége!Ha nem tudsz olyan albit találni,ahol megfelelő udavar van számára,inkább hagyd ott ahol van és látogasd sűrűn!Nekem 2 kutyám van és kertes házunk,nem kínoznám a kutyáim azzal,hogy bezárom egy lakásba!
2011. aug. 31. 22:11
 23/28 anonim ***** válasza:

Jaj már. A Beagle nem "kertkutya" és nem nagy a térigénye, hanem nagy mozgásigényü kutya. A kettő teljesen mást jelent, nem függ össze, és nem kellene keverni. :-)

Engem is mindenki riogatott ilyen hülyeségekkel, hogy a Vizslát nem lehet lakásban tartani, mert vadászkutya. Na persze, 3 éve lakásban lakik velem és érdekes, tökéletesen jól van. Természetesen többett sétálunk, mint mondjuk egy Csivava, de még soha nem panaszkodott, hogy rossz neki a lakásban. :-) Inkább lesz lelki beteg az a kutya, amelyik egész nap egyedül kóvályog a kertben, mint az a kiegyensúlyozott kutya, amelyik a családjával (falkában) él.

Kérdező. Ha hiányzik a kutya, vidd a panelba magadhoz. A tisztaság probléma nagyon egyszerűen megoldható, már írták előttem. A Begale-nek ugyan a mozgásigénye nagy, de ettől még nem kötelező kertben tartani, könnyen le lehet fárasztani nagy sétákkal.

2011. aug. 31. 23:08
 24/28 anonim ***** válasza:
55%
Ha annyira szereted meg nagyon hiányzik, mint ahogy itt leírod nem az lenne a kérdés hogy panel vagy nem panel...A kérdés hogy mennyit tudsz vagy tudnál vele foglalkozni.SZerintem neked nem a higiénia a bajod mert ha az lenne akkor nem gondolkoznál másik kutyán, hanem a sétáltatás mert pontosan tudod,hogy egy beagle-nek meg minden kutyának kell a mozgás. Ha ezt nem tudod teljesíteni neked nem való kutya.
2011. aug. 31. 23:13
 25/28 anonim ***** válasza:
55%

22:11

Aha! No comment! ....... :-(

Egy kutyának tök mindegy hogy hol van, számára egy a legeslegfontosabb: Hogy a gazda mellett legyen!

Mi kettő évesen vettük meg anno a nj. kutyánkat. Kertes házban nőtt fel, és ott is élt. Majd hírtelen panelos kutya lett. Igaz sokat ment, mert dolgozott apummal is meg velem is, és örült ha letehette a fenekét, de imádott ott lenni, és velünk jönni. Soha egyszer se tépet szét semmit, soha nem szart be, nem rombolt, és ami a legfontosabb, otthon soha nem ugatott, max akkor ha csengettek.

Kérdező! Ha nagyon hiányzik a kutyád, akkor mindent elkövetsz annak érdekében, hogy TITEKET boldogítson. De ha meguntad ezt a kutyát akkor nyugottan keress egy kölyköt, de síránkozz ha szétrágta a kedvenc cipőd, vagy papucsod.

2011. szept. 1. 00:12
 26/28 anonim ***** válasza:

tudod ,a felelős állattartás lényege ,az állat megfelelő tartása !

NEM A HELYSZÍN ,NEM AZ UDVAR, NEM A KIS LAKÁS !!!

A kutya az ember társa, és vele érzi jól magát, ALKALMAZKODIK ( főleg a beagle-k ilyenek ,alkalmazkodnak,minden helyzethez,ezért is népszerűek, és ezért NEM NÉPSZERŰ más ilyen testalkatú kutya ( pl: pumi,)

fél négyzetméter hely kell egy ekkora kutyának.

a lényege a megfelelő mozgatás,megfelelő nevelés, és persze a megfelelő szocializáció!

és szerintem ez az oka,hogy nem veletek él az eb .

mert a kutyát futtatni kell, nevelni kell idő-idő-idő !!!

és társasházban, csak jól szocializált kutyával érdemes élni,mert különben a szomszédok ellenségessé válnak ( persze jogosan !!!)

tehát, vagy időtök nincs, vagy energiátok, vagy a kutya rosszul van szocializálva, és ha elmentek dolgozni végig visítja az egyedül töltött időt ?????

ha ezek egyike sem igaz, akkor vedd magadhoz a kutyát ,és mindkettőtök,mindhármatok élete más lesz!

jobb-vagy rosszabb az már csak rajtatok áll !!!!!!

(kis lakásban,egy 40-kg-os kutyával élünk, mindketten dolgozunk,de a kutya tökéletesen alkalmazkodott (igaz ,heti szinten 25-40 km-t futtatjuk bicajjal,heti 2 kutyasuli,és napi séták,mindez család,gyerekek,munka mellett.és mi már nem vagyunk fiatalok !

egy 50-es :)

nem mi vagyunk a kutyáér, de ha már velünk van , nekünk sem árt a mozgás :):)

2011. szept. 1. 08:48
 27/28 anonim ***** válasza:

Ez csak tőled függ. A kertben tartott kutyát is kell vinni sétálni. Sok ember gondolja hogy ha kertben a kutya akkor már nem is kell vele törődni, PEDIG EZ NEM ÍGY VAN!!!

A kertesházban ha a kutya kinn van neked nem szabadna kakid találnod az udvaron, az nem normális, ugyanúgy ahogy a lakásba sem. A kutya a természeténél fogva nem kakil a saját területére(lásd farkasok, nem találsz ürüléket a területükön belül). Tehát így is ugy is sétáltatni kell a kutyát.

A lényeg tehát, hogy ha van időd energiád eleget foglalkozni vele, figyelembe véve azt, hogy a kutya eddig kertben volt, akkor vidd nyugodtan.

Én kipróbálnám 1-2 hétig. Ha a kutya jól érzi magát , mert eleget mozog és eleget foglalkozol vele akkor maradhat. Ha látod hogy nem megy akkor vidd vissza. Egy próbát megér. De csak magad miatt ne. Try it:)

2011. szept. 1. 12:41
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De a szomszédunkban is egy nagy kutya van,és ha kinyitják az ajtót,mennek valahova,dől ki az a kimondott kutyaszag.

Na most lehet,hogy csak ők hanyagolják el,de én akkor is azt mondom,hogy egy kutyának kint van a helye.

Persze nagyon hiányzik nekem,és én is neki,mindennap sírok utána,nagyon lelkibeteg lettem miatta,de nem hozom be a lakásba,egyrészt higiéniai szempontból,másrészt nem bírja a bezártságot,egész nap mindketten dolgozunk,és egy másik dolog,hogy a tulaj be sem engedi. Tehát akkor inkább gyűjtünk egy kis pénzt,hogy kertes házat tudjunk bérelni.

2011. szept. 1. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!