Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csalta el a szomszéd a...

Miért csalta el a szomszéd a kutyámat, miért volt ez jó neki?

Figyelt kérdés

Mert ezt mondják. Csak, azt nem értem, mikor a hülye szomszédom elment sétálni, a kutyám meg ismeri, és szereti, ha simogatja, és kimászott utána a kerítésen. A hülye szomszédom, meg látta, és nem hogy szólt volna., vagy vissza hozta volna, hanem ketten elmentek sétálni. Persze Ő felszállt a buszra, a kutyát meg ott hagyta a megállóban.... -.-' Otthon sem voltam, csak mikor kerestem a kutyát, megemlítette, hogy "ja, eljött velem sétálni, aztán azt hittem haza megy, mikor felszálltam a buszra..."

Nagyon mérges lettem. Elmentem keresni, és vagy 40 utcával arrébb találtam meg, ott szaglászott. Persze örült nekem,., de nem is tűnt kétségbe esettnek, hogy olyan helyen volt, ahol még sosem járt.

Azóta megcsináltam a kerítést, a szomszéd még csak azt se mondta, hogy bocs, vagy valami. Azóta nem engedem, hogy hozzá érjen a kutyámhoz.

De, komolyan miért volt ez jó neki, hogy elmegy a kutyámmal, és felszáll a buszra?

2011. aug. 20. 10:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudtál róla, akkor nem vagy hibás. Viszont a szomszéd se az. Felhívhatott volna, ha baráti viszonyba vagytok, akkor valóban elvárható lett volna tőle. Nem ismerem a részleteket, mindenesetre emiatt ne haragudj a szomszédra, de a a kutyádat azért nyugodtan eltilthatod tőle, ez egy jogos reakció a részedről!
2011. aug. 20. 10:59
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

Itt egyáltalán nem a szomszéd volt a felelős, hanem csak és kizárólag te. Nem másnak a felelőssége figyelni a kutyádra, hívogatni a gazdáját, ha kiment az utcára. Ha valaki siet a buszhoz nem fog szenvedni azzal, hogy visszakergesse más kutyáját, főleg, hogy szólni sem tudott a szerencsétlen, mivel nem voltál otthon.

Javítsátok meg úgy a kerítést, hogy ilyen ne fordulhasson elő mégegyszer, mert legközelebb nem biztos, hogy ekkora szerencséje lesz a kutyának.

2011. aug. 20. 11:03
 13/16 A kérdező kommentje:

"Felhívhatott volna, ha baráti viszonyba vagytok, akkor valóban elvárható lett volna tőle"

Aham, amikor a fűnyírót akarta kölcsön kérni, mert az övé elromlott, akkor folyton csörgött, hogy vegyem fel... Érdekes...

2011. aug. 20. 11:36
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A szembeszomszédom eddig 4-5 ször vesztette el a kutyáját, pontosabban kimászott a kutya a kerítés alatt. Ebből a 4-5 alkalomból, mindíg én hívtam a gazdát, hogy kiment a kutya az utcára (mert láttam az ablakomból) és mindannyiszor én kerestem, vagy segítettem keresni. Összesen 3-szor találtam meg a kutyát és vittem vissza. Nem azért mert a szomszédot kedvelem, hanem mert szeretem a kutyákat és hát sajnáltam szerencsétlent, hogy kóborol egyedül valahol. Egyszer egy idős néninél akadtam rá, a kertjében volt és épp telefonálgatott az ismerőseinek, gyorsan el alakarta ajándékozni.

Nem tudom. Én nem kísérgetném a szomszéd kutyáját buszmegállókba, hanem felhívom a gazdát és ha a látóteremben van a kutya, akkor megfogom, s hazaviszem. Ez nálunk (a mi utcánkban) egyértelmű). Vigyázunk a másik kutyájára, házára, hívjuk a rendőrséget, ha valami történik (múltkor kiszúrták a kerekét egyik szomszédnak)...stb. Ha ők nem számíthatnak rám, hogy várjam el tőlük, hogy segítsenek, ha baj van?

2011. aug. 20. 12:44
 15/16 anonim ***** válasza:
24%

"De, majd ha a 7 éves kisgyereke kimegy az utcára, és eljön velem sétálni, lehet, hogy én majd a metróállomáson hagymot ott."

Koszonjuk. Ezutan a mondatod utan erkolcsi igazad lehet, de erkolcsi gyozelmed mar nem.

Tudod, cserebe sajnalom, hogy nem vitte el a sinter a csavargos kutyadat, mert az utcan veszelyeztetett barkit is.

2011. aug. 20. 14:28
 16/16 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem akkor is a szomszéd a hibás. Jó, óke, hogy ismerik egymást, és kimegy utána, de egy normális ember, vissza küldte volna a kerítés mögé, nem, hogy még elviszi "sétálni"! Na és mi lett volna, ha nem lesz meg a kutyád?? Még akkor se kért volna bocsánatot? Röhej! Szerintem meg egy kutya és egy gyerek igazán lehet egyenértékű. Nem mondom, hogy vidd el a szomszédod gyerekét, mert ne alacsonyodj le a szintjére, de ez akkor is ugyan az...
2011. aug. 20. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!