Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lenne egy kérdésem a "szaporít...

Lenne egy kérdésem a "szaporítókról"?

Figyelt kérdés

A kérdésem valójában macskás, azért ide írom mert kutyás berkekben ez a téma sokkal jobban ki van éleződve és kíváncsi vagyok a véleményetekre erről az esetről:

barátnőm vett egy fajmacskát, nem kapott törzskönyvet de tuti fajcica, látta szüleit, plusz elég jellegzetes fajta, látszana ha bejátszna egy kis házi! Szóval nincs tk!

DE: 6 hetesen lehetett lefoglalni a cicákat, 12 hetesen adta oda, oltva féregtelenítve, ivartalanítási kötelezettséggel (hovatovább a tenyésztő állja az ivartalanítást,vele együtt kell vinni az állatorvoshoz!)

Szóval én ezt az embert nem mondanám lelketlen szaporítónak, sokkal inkább hobbi tenyésztőnek, és amúgy persze adott vna tk-et ha kérnek, persze a szokásos szöveg, h akkor +30e. Viszont így a cica nagyon olcsó volt, mert ha kiszámoljuk, h oltásm féregtelenítés, ivartalanítás, etetés 12 hetes koráig, kb 10 ezer haszna volt a tenyésztőnek.

Persze a betegségek még befigyelhetnek, de az állatorvos egészségesnek találta ezt a cicát, sőt ismerősöm mondta h az egyik nő aki foglalt le cicát hoppon is maradt mert kiderült h az a cica nem egészséges és nem adta el a tenyésztő. PLUSZ: azért a fajmacskák sokkal egészségesebbek a fajkutyáknál.

Mi a véleményetek erről?

2011. aug. 19. 17:04
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
nincs fajmacska és fajkutya csak FAJTATISZTAmacska és kutya. És szerintem a barátnőd jó helyről vette a macskáját.
2011. aug. 19. 17:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak rövidítettem, én is tudom, h nincs!
2011. aug. 19. 17:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
a macskások sokkal jobban szelektálnak, és sokkal szigorúbb feltételekkel adnak kiscicát, mint a kutyások. Egy törzskönyves fajtatiszta cica, 150-200 e ft. És továbbtenyészthető. ha csak hobbira kell, akkor ivartalanitás. Még ha nem is ad törzskönyvet, a szülők fénymásolatait megkapod. Nagyon jól csinálják szerintem.
2011. aug. 20. 07:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, tehát kevésbbé harapódzott el az állatias csak a pénzt hajhászó tenyésztés/szaporítás, mint a kutyáknál? De ennek mi lehet az ka, h a kutyáknál ennyire durva már a helyzet, mint ahogy néha olvasom?
2011. aug. 21. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Nemtudom, talán a kutyáknál költségesebb az egész. Egy kiskutyát 8-9 hetes koráig felnevelni nem kevés összeg, ha tényleg mindenből a legjobbat kapja.
2011. aug. 22. 07:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!