A yorki kutyus ehet kenyeret?
Szia!
Természetesen ha nagyon éhes lesz, előbb-utóbb meg fogja enni a tápot. Persze ez még nem jelenti azt, hogy szeretni fogja/szivesen fogja megenni. Én a kenyeret nem javaslom, semmi a kutya számára hasznos dolog nincs benne. Ráadásul az 5 hónapos kölyöknek nem tesz jót, hogyha nem kapja meg rendszeresen a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Nekem is 5 hónapos a kölyökkutyám, ő Acana Puppy&Juniort kap, ő sem szivesen eszi meg magában, ezért én keverem egy kis nyers tojással, csirkehússal, konzervvel, halolajjal, vagy rizzsel, változóan. Én is azt javaslom, hogy ízesítsd valamivel, vagy próbálj ki más, prémium tápot, például Acana, vagy Orijen.
A nyers tojással óvatosan! Veszélyes az ételek biotin tartalmára vonatkozóan. Jelentősen megnehezíti a B vitaminok felszívódását. A tojás sütve vagy főzve adható a kutya eledeléhez.
-hozzáértő-
Csak bizonyos etetési időben kapja meg a kaját. Ha nem eszi meg vedd el előle - csak a következőnél kapjon. Közte ne kapjon semmit. A tálhoz csak egy "tiéd", "mehetsz" stb. parancsra mehet.
Amit ajánlok még: "gesztus-evés" Tegyél a kutya táljába (vagy úgy h ő azt higgye h a táljában van) 2-3 szem kekszet, és amikor leteszed neki a tálat, előtte látványosan megeszed a kekszeket és csak utána ehet belőle ő.
Én nem kényesztetném el azzal h csak azt adok neki amit megeszik. Nehogy már a farok csóválja....
lehet kapni a Fressnapf-ban kutyatápra ízesítő szaftot, vagy nem is tudom mit :) töb ízben van, csirkés,húsos, halas,sonkás, olyan tubusban van mint a ketchup, kb az állaga is olyan, de fincsi májkrém illata van :) mi szoktunk 1-2 kanállal tenni a kutyánk tápjára, ha épp rosszabbul eszik mint szokott. bárő egy bullmasztif, tehát egy yorki adagnyira leeht elég egy negyed kanál is :)
és amit az előttem szólók irtak, az nagyon fontos, hogy kb azonos időben etesd mindig a kutyát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!