Kan kutyámmal fedezni szeretnék. Mit kell tudni erről az egészről?
Fedeztetni szeretnél gondolom,mert ez kicsit kétértelmű így! :)
Előttem is írták már a kutya tenyésztőjét kérdezd meg és elmond mindent!
Kennelnév, kiállítások(ahol jó eredményeket produkáltok), tenyészszemle, eü. szűrések, szuka!
Nem olcsó mulatság. Amúgy, mint előttem is írták, a tenyésztővel konzultálhatsz, bár szerintem felesleges almot lehozni, hogyha semmi célod sincs vele.
Először is kell egy csípőizületi szűrés, és tenyészszemle.
A tenyészszemlétől nagyban függ hogy tenyészthető e a kutyád. Itt a bírók elbírálják, hogy milyen genetikai adottságai, ill. hibái vannak.
Ha a szűrésen kiderül hogy szar a csípője akkor se lehet vele fedeztetni.
Amúgy meg egészen kicsi korától szoktak menni a tenyész állatokkal kiállításokra. Baba kutyákkal csak azért hogy szokja, később már a címekért versengenek.
Minél több és nagyobb címet szerez, annál többet ér a kutya, és annál többért fedez. Viszont ez nem két fillér.
A kölyök kori kiállítások után jönnek a szűrések, majd a szemle.
Ha az is megvan akkor lehet hozni a szukákat hozzá. Ott első körben a két tk.-et kell megnézni. Ha rokonságban vannak, akkor a fedeztetés kizárva. Ha a két tk. passzol egymáshoz és nem testvérek vagy rokonok, akkor a két kutya hibáit szokták megnézni. Mindig olyan kan kutyát teszünk egy szukára ami kijavítja a hibáit.
Ezekről mélyebben viszont egy igényes tenyésztő biztosan beavat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!