Hogyan tudnék rá gyűjteni?
milyen kutyust szeretnél és mire is kell pontosan a 200ezer?
13 évesen meg még kicsi vagy a vaterához is - és igazán örülhetnél, hogy kapsz egy 500-ast olyanért, amit tulajdonképp ingyen kéne megcsinálnod
Az odáig rendben van, hogy 13 évesen ennyire tisztán látod mit szeretnél és maximálisan tisztellek azért mert nem kikönyörögni akarod hanem megvenni a saját kutyádat....csak rossz az időzítés.
18 éves kor alatt szerintem semmilyen szerződést ( pl a kutya adás-vételi) szerződését nem írhatod alá. Én a helyedben nem sürgetném a saját kutyát. Tuti vannak olyan számlák ahol kiskorú gyüjtögethet tedd el a pénzed és menj el önkénteskedni pl a Székesfehérvári Héroszhoz. A kutyázás nem csak a pénzről szól! Ha ilyen fiatalon vélhetően tkves esetleg kiállítás kutyát vagy akár tenyészhtep kutyát vennél ahhoz hogy jól válassz és utánna jó döntéseket hozz érdemes lenne tanulni, kutyák között és főként kutyások között lenni.
100 ezer nem kell felszerelésre...azért kérdeztem amúgy, milyen kutya, mert akkor pontosabban lehetne kalkulálni az árával
8 hetesen elhozod a tenyésztőtől, akkor már 2 oltása megvan + chip
ami kell az 2 játék (1500 Ft), hám + póráz (durván 5000 Ft), kosár+párna (5000+2000) - maradék oltás+ féreghajtások 15-18000 ill. ugye egy normális táp, aminek az árkalkulációjához szintén kéne tudni a kutya méretét...de ez eddig messze nincs 100ezer, ami még jöhet rá az az ivartalanítás, ha nem akarod vinni kiállításra ill az orvosi költségek esetleg kozmetika, ha olyan fajta
esetleg, ha nem kiállítás a cél, akkor talán olcsóbban is szerezhetsz kutyust (pl egy harapáshibás kutyust vagy ha a tenyésztő nyakán maradt egy - ez ugye szintén fajtafüggő)
egyet viszont tanulj meg, 2 mondatból ne ítélj meg valamit, mert egyáltalán semmi rosszindulat nem volt a kérdésemben ;)
nehogy már dobermannra ruhát akarj adni
10 ezerért nem kell játék, kell 2 játék és kész (nem a multiknál kell megvenni és akkor 7-800 ft/db
doberman ivartalaníttatása 16 hetesen 10-12ezer
fültisztító mi a fenének? nem kell piszkálni a fülét - pláne, ha nem vágatod neki föl, ami teljesen felesleges - farka is ...de nyilván a te dolgod viszont, ha vágatod, akkor az is pénz
kutyasuli jogos, de azt tényleg nem cuccnak számoltam
és ja a dobinak sok kaja kell
fajtamentőkben nem gondolkozol? onnan lehet hogy minimális adományért vagy ingyen kapsz ivartalanított kutyát...mellette meg gyűjthetsz egy tk-s kutyusra 4-6 év múlva meg is vehetnéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!