Melyik kutyafajta a legjobb?
13.29: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna....
golden = golden retriever (és csak h értsd: labrador = labrador retriever - ergo a retriever egy fajtacsoport)
Magyar vizsla - bár ebben van némi elfogultság. :)
Vagy Westie - ebben is van némi elfogultság. :D
Vagy bármilyen jószág egy menhelyről - örökké hálás lesz.
miért van úgy oda mindenki a retriverekért? én a kutyasuliban ismerek két kezelhetetlen goldent és 1 labradort.. ugyanúgy kell megnevelni mint a többi kutyát maguktól semmivel se jobbak mint a többi.. lakótársam BH vizsgás goldene a legidegesítőbb kutya a világon...
Nekem az első kutyám egy skót juhász volt (vagyis van mert még mindig él:) ) soha nem csinált fele annyi kárt se mint a golden aki 9 hónaposan már BH vizsgát tett...az én kutyám mindet nagyon gyorsan megtanul, nem hurcibálja a szájában a dolgokat...
de pl van 2 sheltiem akik szintén abszolút probléma mentes, okos szuper kutyák...
Szerintem nézd meg melyik fajták tetszenek és nézz utána valók e neked és illenek e az életmódodba...mindenkinek más a tökéletes hiába is húzzák rá mostanában a tökéletes első kutya címet a retriverekre... Hozzánk is jött gazdi kiskutya nézőbe és sokkalta a nagyok hihetetlen pörgése és meggondolta magát míg volt olyan 13 éves kislány akinek tökéletes társa lett egy pörgős, minden lében kanál kutya... engem halálba idegesít a goldeneknek az a lassúsága (nem agyilag lassúak) és az, hogy mindent cipelnek a szájukban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!