Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Támadta már meg a kutyád egy...

Támadta már meg a kutyád egy másik kutya kutyasétáltatás közben?

Figyelt kérdés
Velem már fordult elő ilyesmi. Sétáltattam a kutyám ekkor egy másik ember velem szeme hozta a nagy Német juhász kutyáját. Póráz és szájkosár nélkül sétáltatta. Az egyből neki rohant az enyémnek. Alig lehetett leszedni az én kutyámról. Ami egy kis tacskó keverék. A kutyámat szépen szét szedte a nagy de szerencsére nem lett nagy baja csak a hasán lett egy lyuk és a combján egy egy nagy helyen lejött a bőr meg minden. Azóta szerencsére az a kutya be van zárva mert már nem egy kutyát megtámadott. Azóta mindig viszek botot a sétáltatáshoz. De nem értem hogy az ilyen emberekre miért nem szabnak ki pénzbüntetést? Veled már fordult elő ilyesmi?
2011. aug. 16. 13:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%

Volt, hogy bepróbálkoztak kutyák, de nekünk staffordunk van, nem fél, egy németjuhászt is simán ledominál ha megtámadja.

Amúgy persze békés állat, de nem hagyja magát megfélemlíteni szerencsére.

2011. aug. 16. 13:19
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen, minket is támadott meg kutya, ugyanígy német juhász, egy nyitva felejtett kapu mögül rohant ki és ugrott rá a foximra. Meg olyan is volt, hogy már messziről láttam, hogy a szembejövő német juhász a fülét hátracsapva vicsorog ránk. Ebben az az érthetetlen számomra, hogy bármilyen más fajtájú kutyával találkozunk, farkcsóválva üdvözlik egymást, aztán megyünk tovább, de ezek a német juhászok állandóan támadnak. Pedig elvileg értelmes kutyák, mentésre, vakvezetésre, hihetetlen dolgokra megtaníthatóak. Akkor hogy a fenében nem tudják őket a gazdik legalább annyira szocializálni, hogy ne rontsanak neki más kutyáknak?

-+

M

2011. aug. 16. 13:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Bocsi, a macskám már megint ráugrott a billentyűzetre.
2011. aug. 16. 13:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát ezt én sem értem. De eddig már 2 különböző Német juhász támadta meg a kutyám. De az valóban igaz már találkoztunk vizslával, rotival és minden kutyával üsvözölték egymást és mentünk tovább. De nem értem a Német juhász miért ilyen. Az egyik ismerősöméknek spánieljük van és az övéket tegnap támadta meg 2 Német juhász és a gazdája meg csak úgy végignézte és még a kutyáira se szólt!
2011. aug. 16. 13:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ritka az ilyen eset, mert a legtöbb kutya fél a kutyámtól (komondor), de azért egy-két csetepaté volt már. Mondjuk azok nem sétáltatás közben, hanem kutyafuttatón. Szerencsére nagy kárt egy komondorban csak egy vele egy méretű kutya tud tenni, esetleg még egy-egy "harci kutya" féleség, ha végtagot vagy orr részt kap el. Az enyém még soha nem támadott másik kutyára, az a néhány eset mikor nekiugrottak (rodesian ridgeback, argentin dog, óriás schnauzer, roti) néhány másodperc után menekültek. Egy amstaff volt, ami az én baromságom (lefogtam a kutyám, hogy ne bántsa) miatt eltudta kapni a nyakát és szájzárat kapott rajta. Végül miután kb. 1 perc után le lett feszítve róla, láttam hogy véres a bunda, de az amstaff fején volt egy kb. 5 centi hosszú seb, az enyémnek csak a szőrét harapta szerencsére, el sem érte a nyakát.

Van egy magyar agaram, remélem ő nem fog ilyen összetűzésekbe kerülni, mert ők azért jóval sérülékenyebbek mint egy komondor. Bár mindig ott lesz a komi, hogy megvédje.

Mindenesetre nem szeretem azokat, akik póráz nélkül sétáltatják a kutyáikat, illetve nem tudnak velük bánni. A szájkosár baromság, de a póráz közterületen mindenképp fontos szerintem.

2011. aug. 16. 13:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Mert mindenki Német juhászt tart... És senki se neveli vagy szocializálja.

Legtöbben ház őrzésre veszik, ami elég nagy baromság szerintem! Aztán ha véletlen nyitva marad a kapu már ront neki a nagyvilágnak...

Engem kutya még nem támadott meg szerencsére!

2011. aug. 16. 13:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekünk vizslákkal szokott összetűzésünk lenni. Az én kutyám kistermetű így nagyon könnyen megsebesítik! Persze komolyabb verekedésre nem került sor max egyszer egy ideges póráz nélküli csivavával, kapott össze.De a vizslás eseteknél időben sikerült megfékezni mind a két kutyát! Szerintem is fontos a póráz használata az utcákon, városban mert nagyon könnyen jön a baj!!
2011. aug. 16. 13:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Csatlakozok, az én kutyámat is német juhász akarta szétszedni... Későn este sétáltunk, és egy kis park túlsó feléből elkezdett felénk rohanni. A gazdája csak pár pillanattal később vette észre, elkezdett rohanni utána, és kiabált, hogy vegyem fel a kutyámat. A kutya nem állt meg, csak rohant felénk, közben ordított utána a gazdája.

A kutyám a karomban volt, és háttal fordultam a német juhásznak, biztos voltam benne, hogy ránk fog támadni.

Szerencsére nem történt baj, de elkezdett járni körülöttünk morogva. Aztán odaért a gazdi, elrángatta, és nagyon megverte:( Azt mondta, hogy képtelenség erről lenevelni, és már több kistestűt "bedarált"

Annyira féltem, hogy remegtek a térdeim. Ha lett volna lélekjelenlétem, megkérdezem, hogy mégis mi a francért van akkor póráz és szájkosár nélkül?

2011. aug. 16. 13:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Több kistestűt "bedarált" és póráz nélkül sétáltatja? Mekkora felelőtlenség... Remélem egyszer majd jól megcibálja előbb a kutyáját valami nagy dög, illetve utána őt annak a gazdája.
2011. aug. 16. 14:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Skótjuhásszal sétáltunk, mikor egy házból ahol nincs kerítés, és addig azt hittem, hogy kutya sem, kirontott egy foxikeverék, nekiment volna az enyémnek, de megelőztem, felé dobbantottam egyet és ráordítottam, hogy takarodjon. Visszább is hőkölt de egy darabig még ugatva követett.
2011. aug. 16. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!