Nagyjából milyen árban van tenyésztőtől egy golden retriever kiskutya?
13:44- es vagyok! tenyésztőtől is lehet ennyiért kapni.
én most kaptam kutyát, a labrador, és a golden közül választhattam, fajtiszta labradort vettünk tenyésztőtől 15 ezer forintért, törzskönyv nélkül! goldent 30 ezerért tudtunk volna venni, tenyésztőtől, törszkönyv nélkül ;)
Én vagyok a második válaszoló.
Jogos, sunnfyfield'stől nem feltétlen kapsz 100.000ft -ért kutyát, de azért az alomban akad olyan is, ami a tenyésztőjük eladhat annyiért.
A Shining Gold kennelt pedig valóban szándékosan kihagytam a listából, mivel ahogy már a következő válaszoló is írta, nem mindig teljesen problémamentesek a kutyáik. A tenyésztőjük egy nagyon kedves nő aki imádja a kutyáit és rengeteget dolgozik velük, ugyanakkor akadt ott már jópár félherés, foghibás, mérethibás kutya. (akiket persze ugyanúgy lehet szeretni, de egyes esetekben nem mindig örül a gazdi a lehetséges plusz állatorvosi költségnek).
Kedves kérdező! Érdekelne a döntésed, sikerült egy tenyésztőt találni?
ja, és a 13:44-es válaszolónak:
Nincs az a tenyésztő aki egy retriever kölykök 15 ezer forintért ad el!!!!!!! Ez tuti. Remélem szerencsés a kutyád, és egészséges élete lesz, de hidd el, egy olyan tenyésztő aki mindet megad az anyának és a kölyköknek, már csak azért sem ad el ennyiért kutyát, hogy biztos lehessen benne, hogy a kutya olyan családba kerül, ahol tökéletesen el tudják tartani.
(Ráadásul a regisztrálatlan, tk-nélküli kutyát kiadó tenyésztő nem is tenyésztő. Sajnos bármilyen kedves és aranyos is, ő szaporító.)
Te jóóó isten. Kérlek, könyörgök, ha még nem késő ivartalaníttasd a szukádat.
Nem tűnsz rosszindulatúnak, egyszerűen csak fogalmad sincs mennyi tapasztalat és elhivatottság kell a tenyésztéshez. Mert hogy, amit te csinálsz, azt nem így hívják.
Elárulom, hogy az, hogy egy kutyának/ a kutya anyjának törzskönyve van vagy az, hogy a felmenői filmekben játszottak (??!!!) nem teszi alkalmassá őt a tenyésztésre.
De ha azt mondod nekem, hogy ez a golden szuka csípő, váll és könyök diszpláziára szűrt, valamint vannak szemszűrési és munka eredményei is, csakúgy mint a küllemben és természetben is hozzáillő kannak és hogy most csináltatod a félmillás DNS vizsgálatot, hogy törzskönyvezhetőek legyenek a kutyák, akkor megnyugszom.
Na és mit adsz majd a kölyköknek enni? Pedigrét? Chappyt? Hány oltást fognak kapni? Mikor kell először féreghajtózni őket? Mit csinálsz, ha valami probléma lép fel ellés közben?
Ja és mit akar az jelenteni, hogy azért olcsóbbak a kölykök mert az első alom a szukádnál??? (és remélhetőleg az utolsó)
Hét éve foglalkozom retrieverekkel. Kiállításozunk, doolgozunk, vadászatokra és tréningekre járunk. Tökéletesen tisztában vagyok a szukám hibáival és pozitívumaival, tudnék hozzá mindenben tökéletesen hozzáillő kant választani de NEM MEREK BEVÁLLALNI egy almot, mert egyelőre nem érzem magam elég felkészültnek hozzá.
És ne haragudj, ha megbántalak, de szerintem te sem vagy az..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!