Mikor lett ilyen felkapott a border collie?
Már szinte mindenhol azt látok. Eddig, még ez előtt 3-4 évvel egyet SEM láttam, szinte nem is tudtam, hogy létezik.
Most meg mindenki olyat akar.
De ezt kinek köszönhetjük, hogy újabban divatkutya lett
Azért, mert nem veszik észre, mekkora felelősséggel jár. Annyit látnak csak, hogy jajj de okos, szép kutyus, de jóóó elkapja a frizbit! Az ilyenektől én is hányok...
Elsőnek meg végképp gratulálok... "El van bent is"... Na szép.
Én még ötödik kutyának se merném bevállalni, ahogy mondjuk a vérebet sem. Sokat olvasok kutyákról és pont ezért tudom, hogy nagyon kevés embernek való. Pláne akkor akadok ki, amikor egy gyereknek vesznek ilyen kaliberű kutyát...
Azóta ilyen felkapott amióta kikiáltották a "világ legintelligensebb kutyájának".
Ahogy a labrador meg a golden a "családi kutya", a beagle a "cuki, édes tekintetű közepes kutya", a yorki, bolognese "a még cukibb szobacirkáló" címkék áldozatai.
Amíg az emberek ilyen szempontok alapján vesznek kutyát addig lesznek felkapott divatfajták, aminek mindig a kutyák és a fajtamentők fogják meginni a levét.
Asszem a Babe című filmmel indult. Minden kutyadivat egy filmmel kezdődik.
Ld.:Benji, Rex felügyelő, Lassie, Marley és én, stb.
Szerintem más-más szempontok alapján de leginkább ezekért:
- a legokosabb kutya a világon (persze foglalkozni azért kéne vele, mert magától még ő se tanul:)
- volt egy angliai X-faktor szerű műsor, ahol egy csaj dogdancingelt a borderjével, azóta mindenkinek olyan kutya kell
- reklámokon, kutyakajás dobozokon, sőt!most néztem, hogy még az új oltási könyvön is border van, fressnapfban mindenhol border képeket látsz
- dicsekedni akar a barátainak
- személyi kölcsön reklámban is őt láthatod (aki szétszedte a lakást, míg a gazdi dolgozott)
Én néhány éve még azt hittem a borderről, hogy valami keverék. Sajnálom a fajtát:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!