Miféle jó juhászkutyát tudtok?
puli, pumi, mudi, border collie, kelpie, australian cattle dog
csak ismételni tudom magam...szerintem ezek a kutyák nagyon nagyon jól dolgoznak, hogy őszinte legyek szerintem a kelpie az egyik legjobb...borderben a munkavonal, a magyar juhászok is jók csak nekem ők túl ugatósak.
kösz
az jo ha ugatós
kelpi jkicsi és nemteccik
Birkát tartasz? Bégess velük!!!
Milyen állat? Mekkora terület?
És én magam is több helyen láttam német juhászt "juhászkodni".
A német juhász nem terelőkutya, a skótok többsége meg már nem lenne képes terelni a megváltozott külleme(nagyobb szőr) és az ösztön hiánya miatt.
A magyar juhászkutyák, a puli, a pumi és a mudi szinte bármilyen állatot képesek terelni, viszonylag egészséges fajták és olcsóbban hozzá lehet jutni egy jó vérvonalú, jó idegrendszerű és munkaképességű kölyökhöz(kb 50-60 ezer).
A border collie a magyar kennelek zömében küllemre van szelektálva, ezek a kutyák korántsem terelnek úgy, mint a munkavonalú borderek. A kelpiet általában nagyobb méretű szarvasmarhacsorda terelésére használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!