Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam a 4 hónapos...

Hogyan szoktassam a 4 hónapos golden retriver kutyámat pórázra?

Figyelt kérdés

Már egy hónapja járunk sétálni, de folyton könyörögni kell neki, m vagy leül, vagy lefekszik, vagy taál valamit és azt rágja. Ha picit meghúzom, akk meg lefekszik és épp azért sem jön.:D

Úgy hallottam, h nem jó erőszakkal...

2011. aug. 10. 13:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:20

Épp ez az, h mindent meg akar szagolni, nézni... igy nem lehet rendesen sétálni.:) Majdnem úgy van, h ő vezet engem.

2011. aug. 10. 14:28
 12/20 anonim ***** válasza:
14.20: én nem gondolnám h bármi baja lenne...mivel nagyon sok kiskutya, pláne akit nem megfelelően szocializáltak, túl korán választottak el, túl sokáig nem vitték le (az oltások miatt), lefagy ha pórázon vezetik. Ez nem akkora probléma ha a gazdi tudja kezelni... de sajnos láthatóan a gazdi nem a leghozzáértőbb és ráadásul túlféltő. Így sokkal nehezebb lesz, és reméljük h rossz beidegződéseket nem hagy a kutyában a későbbiekre.
2011. aug. 10. 14:28
 13/20 A kérdező kommentje:
,,de sajnos láthatóan a gazdi nem a leghozzáértőbb és ráadásul túlféltő. Így sokkal nehezebb lesz, és reméljük h rossz beidegződéseket nem hagy a kutyában a későbbiekre.,, ezért kértem véleményt.:)
2011. aug. 10. 14:30
 14/20 A kérdező kommentje:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:26

Köszönöm tanácsod.:) Igyekszem igy tenni majd a későbbiekben.

És akinek még van jó tanácsa, örömmel venném.:)Bármivel kapcsolatban.

2011. aug. 10. 14:33
 15/20 anonim ***** válasza:

ma 14:28

Ezek után mi a baj? Nálad a séta azt jelenti, hogy megyünk, megyünk jólnevelten km-en át?

2011. aug. 10. 14:42
 16/20 anonim ***** válasza:
Nálam a séta az h pórázzal - de inkább nélküle - elmegyünk egy olyan helyre ahol lehet futkosni, labdázni, tréningezni.
2011. aug. 10. 14:49
 17/20 A kérdező kommentje:
?
2011. aug. 10. 14:50
 18/20 A kérdező kommentje:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:49

A kérdésem a pórázra szoktatás.:)

Látom, h vannak akik még bicajjal is szépen tudják vezetni a kutyust, nah,erre vagyok kiváncsi, hogyan tanitották meg.:)

2011. aug. 10. 14:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Ráteszed a pórázt és hagyod h húzza maga mögött, te meg mész előtte és hívod. A póráz legyen minél könnyebb és vékonyabb. Majd egyszercsak fölveszed és úgy mentek pár lépést, majd újra eldobod és futsz el előle. Majd ezt az időt növeled. Valamint a séta ne csak a pórázas sétából álljon, hanem mókából is (laszti, kergetőzés, új helyek, új ismerősök stb) és ami még fontos, h ne csak a hazamenetlkor kerüljön föl rá újra a póráz hanem az elengedés során sokszor pár másodpercre, esetleg egy két lépés erejéig. Nem ördöngősség, csak időt és energiát kell belefektetni. Esetleg a kívánt viselkedésre jutalomfalattal ráerősíthetsz.

Bicikli mellett meg úgy tanítják meg futni h már tud pórázon láb mellett jönni. És csakis 1,5 éves kora UTÁN mert előtte még növésben van és nem tesz jót az ízületeinek.

2011. aug. 10. 15:06
 20/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2011. aug. 10. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!