Hogyan szoktassam a 4 hónapos golden retriver kutyámat pórázra?
Már egy hónapja járunk sétálni, de folyton könyörögni kell neki, m vagy leül, vagy lefekszik, vagy taál valamit és azt rágja. Ha picit meghúzom, akk meg lefekszik és épp azért sem jön.:D
Úgy hallottam, h nem jó erőszakkal...
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:20
Épp ez az, h mindent meg akar szagolni, nézni... igy nem lehet rendesen sétálni.:) Majdnem úgy van, h ő vezet engem.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:26
Köszönöm tanácsod.:) Igyekszem igy tenni majd a későbbiekben.
És akinek még van jó tanácsa, örömmel venném.:)Bármivel kapcsolatban.
ma 14:28
Ezek után mi a baj? Nálad a séta azt jelenti, hogy megyünk, megyünk jólnevelten km-en át?
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:49
A kérdésem a pórázra szoktatás.:)
Látom, h vannak akik még bicajjal is szépen tudják vezetni a kutyust, nah,erre vagyok kiváncsi, hogyan tanitották meg.:)
Ráteszed a pórázt és hagyod h húzza maga mögött, te meg mész előtte és hívod. A póráz legyen minél könnyebb és vékonyabb. Majd egyszercsak fölveszed és úgy mentek pár lépést, majd újra eldobod és futsz el előle. Majd ezt az időt növeled. Valamint a séta ne csak a pórázas sétából álljon, hanem mókából is (laszti, kergetőzés, új helyek, új ismerősök stb) és ami még fontos, h ne csak a hazamenetlkor kerüljön föl rá újra a póráz hanem az elengedés során sokszor pár másodpercre, esetleg egy két lépés erejéig. Nem ördöngősség, csak időt és energiát kell belefektetni. Esetleg a kívánt viselkedésre jutalomfalattal ráerősíthetsz.
Bicikli mellett meg úgy tanítják meg futni h már tud pórázon láb mellett jönni. És csakis 1,5 éves kora UTÁN mert előtte még növésben van és nem tesz jót az ízületeinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!