A doberman megvéd az utcán ha belém kötnek?
Váratlanul kaptam egy kölyök dobit a bátyámtól. Az elején nem nagyon örültem neki, de ez most 1 hét után változott. Sőt. Most már életem egyik legnagyobb szerencséjének tartom ezt, mert utána néztem a neten, és látom, a doberman egy nagyon hűséges, okos kutya. Igazából szükségem is van rá, hisz rengeteget járok az utcán nap mint nap, és gyakran kötnek belém. Az lenne a kérdésem, hogy a dobermant be lehet tanítani arra, hogy ahol kell jól viselkedjen (pl. vonat), de ha 4-5 ellenséges ember bántani akar, akkor meg megvédjen? A válaszokat előre is köszönöm.
(még valami: Nem ez az első kutyám, 10 évvel ezelőtt, 7 évesen kaptam egy labradort, akit véleményem szerint jól neveltem, csak sajnos megmérgezték. Szóval egy kis tapasztalatom már van szerencsére. )
Nem értem, hogy kötnek beléd mindig....
Vannak ilyen típusú emberek, mint te, ők a tipikus áldozatok.
Amúgy érdemes olvasgatni testbeszédes könyveket, és megtanulni 1-2 fogást, hogyan tűnhetsz dominánsnak, magabiztosnak. Plusz én javaslom neked a küzdősportot is , ha ilyen halmozottan veszélyeztetett vagy, mert ad egyfajta kisugárzást az, hogy érzed, hogyha elmész egy buliba, vagy akárhová, bármi történjék, szégyenben nem maradsz. Sokkal magabiztosabb leszel, így nem fognak beléd kötni.
Egy kutya rövid távon megoldhatja a gondodat, hosszú távon viszont nem, mivel nem lehet mindig nálad. Másrészről pedig, tegyük fel, beléd kötnek, ráuszítod a kutyát, majd megmarja, akkor a bosszú kegyetlenebb lesz, mint amit amúgy kaptál volna.
Ugyanez a helyzet a fegyverekkel is.
hidd el, nem véletlen kötnek beléd.
Vézna vagy valószínűleg, vagy olyan kisugárzásod és testbeszéded van, ami áldozattá tesz. De nem muszáj rám hallgatnod(3. vagyok). Lehet keresni rövidtávú megoldásokat is(kutya, fegyver stb) csak nem fogsz belőle sehogy sem jól kijönni.
Hidd el, az utcán legjobb elkerülni a konfliktusokat, mert ha belekerül az ember, akkor már csak sodorja magával az ár.
Nagyszerű fajta, akinek a vizuális elrettentő ereje sem elhanyagolható. Az én dobim anno, az élete árán is megvédett volna. Dolgoztam vele híresen rossz környékeken és soha nem vallott szégyent. Támadás közben könnyen lehet vele bánni, mert nincs szájzár (inkább ''csak'' marcangol, szaggat), ezért letudod húzni a cigányról, mielött megölné.
Amúgy, ha cigányt látott (vagy inkább szagolt :D ), nem kellett neki könyörögni, hogy támadjon. Valamiért iszonyatosan gyűlölte őket...
07:53-as: nekem is ilyen dobi kell!
amúgy nem vagyok gyenge megjelenésű, egyszerűen csak sok a cigány erre felé, és mivel sokszor egyedül vagyok, csak úgy belém kötnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!