Miért csinálja ezt a kutyusom, ha teljesen egészséges?
ne legyél, nyugi:-)
ezek csak akkor nagy dolgok, ha hagyod őket a francba. nem lesz semmi gond holnapig. elviszed dokihoz, kinyomja és kész+féreghajtás. sem a megtelt bűzmirigy, sem a féreg nem egy óriási probléma, ha időben kezelik olcsó, és gyors a gyógyulás.
amit én írtam h mamámék kutyája belehalt, az azért volt mert nem is tudtak a bűzmirigy létezéséről, elkényeztették a kutyát, soha semmi szilárdat nem evett, ezért nem voot elég kemény a széklete h kinyomja a bűzmirigyet. a 11 év alatt soha nem lett kitisztitva neki. nem egyik napról a másikra történik. mostmár tudod h van ilyen, oda tudsz rá figyelni és nem lesz gond.
a dokink szokta mondani h ugye régen nem volt ilyen gond a kutyáknál, mert sok csontot ettek, szinte fehér és csontkemény volt a székletük az meg állandóan tisztotta a bűzmirigyeket.
de a csontot nem ajánlják az orvosok, nagyon, de neten nézz utána mégis milyet lehet neki adni. egyszer a tacsimnak adtam oldalas csontokat, másnak nagyion keméány volt a kakija és csak úgy lövellt ki a bűzmirigye h csak na. rendesen spriccelt neki.
de van kutya aki szépen tisztitja magának, az én egyik kutyámnak szokott ürülni, a másikét nyomatni kell.
szia!
Évente kap a veszettség elleni oltással féreghajtó tablettát a kutya nálunk. Úgy beadja a doki, hogy észre sem veszem. Ott nem adnak oltáskor???
Amúgy vagy bűzmirigy, vagy féreg. Mind a kettőt lehet kezelni, úgyhogy semmi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!