A kutyámból mi jött ki? Sötétzöld színű, vemhes, és a nemiszervéből jött! (én erre gondolok) Lent
Sötétzöld színű méhváladék a placenta kezdődő leválására és romló magzati oxigénellátásra utal, ilyenkor legfeljebb egy óra telhet el az első kölyök megszületéséig.
De nem jött kölyök, meg elsönek a magzat víznek kell elfolynia, és most aggódok h mi lehet a baja, mert már 60 napnál is túl van, meg a kicsi kutyák mozognak, az anya kutya jól van de ma szédült!!! (Nem jött ki sok belőle, de a kan kutyám nagyon fel van dobva, mert szagolgata a nemiszervét a lány kutyámnak, és a kutyám csoválta a farkát meg nyüszített meg már rá akart ugrani a vemhes kutyámra de rá szóltam.) de lehet h vér azt elszínezödött
Segítsetek h mi lehet ez!!!
Köszönöm előre a válaszokat.
Egy ujabb felelősség teljes gazda! :S
Nem elég hogy szaporitasz,még hagyod is szerencsétlen kutyát szenvedni.
Vidd dokihoz. Mire vársz ?? Hogy elpusztuljanak a kölykök is meg az anaya is ?:S
Így van, nem értek a kutyák szüléséhez, mert én figyeltem mindig a kutyámra, ha tüzelt. De ha vemhes lett volna, akkor minimum orvoshoz viszem!
Amúgy nem kell hozzá iq bajnoknak lenni, hogy rágyere, ha a kutyából valami genny jön (és az nem a magzatvíz) akkor nagy baj van.
Hmm kedves 2 IQfighter, a kérdés kiírója, és az állítólagos másik.
Ha még nem szült meg a kutya, az azt jelenti hogy nem is fog, hanem elpusztul.
Tudod hány kutyát fog szülni? Jövőbe látsz? Akkor szépen kitapogattad hogy az összes kiskutya mozog benne? Mert valószínűleg nem.
Egyébként pedig a mi kutyánk bélelzáródással 1 hétig! bírta, majd az utolsó pillanatban műtötte meg a doki. És nem mi voltunk a ludasak, hanem a másik két orvos akihez vittük.
HA nincs pénz állatorvosra, szerezni kell. Nekünk 40k lett a kutyánál a végösszeg, providentes kölcsönt kellett felvenni miatta, és megtettük, nem haltunk bele.
HA pedig erre nem vagy hajlandó, akkor ne a normális állattartókat szidd, hanem az idióta fejed.
ma 11:29
Arról, hogy vemhes lett a kutya, csakis a gazdája tehet.
Az, hogy mára nem halt meg a kutya, nem azt jelenti, hogy nincs baj. Nem villámcsapásként pusztul el, ha valóban baj van, hanem lassan végez vele a vérmérgezés.
Ha most nincs pénz a kutyára, lelkiismeretes állatorvos ad részletfizetésre, késleltetett fizetésre lehetőséget.
Igen, lehet, hogy nincs ilyen tapasztalatunk, mert pl. mi nem vagyunk olyan felelőtlenek, hogy ivaros kutyára ne figyeljünk eléggé. Meg azért sem, mert a hozzátok hasonló felelőtlen féreg emberek után mi gondoskodunk a kutyákról. Meg azért sem, mert tudjuk, hogy nem lenne pénzünk egy vemhességnél felmerülő komplikáció felmerülésére, ezért inkább ivartalaníttatjuk a kutyánkat.
Ettől függetlenül tájékozottabbak vagyunk, a hozzád hasonló agyatlan szaporítóknál, és tudjuk, hogy a feketés zöldes váladék elhalt magzatra utal, ami vérmérgezést okoz.
De ha nincsen pénzed a műtétre, legalább annyit tegyél már meg légyszíves, hogy megméred annak a nyomorult kutyának a hőjét, és elmondod mi van. Ezentúl pedig két óránként méred. Ha lezuhan, mázlid van, elindul az ellés, és TALÁN kijön a halott kölyök is. Ha felemelkedik, akkor légy olyan jó, hogy kihívsz egy dokit, és elaltattatod.
Ja, amúgy ha szerinted mi hülyék vagyunk, akkor telefonon is meg lehet ám kérdezni egy dokit, hogy mit gondol erről, az még nem kerül pénzbe (telefonra csak van, ha kutyát tartasz, meg van neted.)
Persze, hogy nem pusztult el a vérmérgezés nem órák hanem napok alatt történik viszont ha a sötétzöld váladék után 2 órával sem születik meg az első kiskutya akkor császármetszésre lett volna szükség...jelenleg a szukában lévő halott kiskutya mérgezi a többieket és valószínű, hogy már azok sem élnek..ezen már nem biztos, hogy a császármetszés segíteni fog mert a sok méreganyag miatt nem biztos, hogy meg lehet már menteni a szukát.
Normál esetben ha magzatvíz jön nálunk a legtöbb 4 óra volt amikor még élő kiskutya jött ki a szukából és azt is már én indítottam meg mert magától nem jött.
Ha zöld/fekete vagy sötét véres váladék ürül akkor 1-2 óra várakozási idővel kell számolni, ha ezalatt nem jön kiskutya vagy mesterségesen kell beindítani az ellést vagy császármetszésre van szükség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!