Ugye majd idővel kialakul? :S
Sziasztok!
4 hónapos Golden Retriever kiskutyámnak érdekes a foga :S
Tehát, van az alsó állkapcsa és elöl a kis pici fogai megvannak, és most vettem észre, hogy előtte is vannak fogak, kb 4. Ez normális?? Szinte össze vissza.. hasonlít a cápára.Másképp nem tudom elmagyarázni. Vagy majd idővel kialakul? :S Mit tegyek?
Előre köszi a választ! :)
Szerintem a fogváltás még korai, de a leírtak alapján egyértelmű, hogy kinőttek a csontfogak, és a tejfogai nem hullottak ki.
Mutasd meg állatorvosnak, az a biztos. Ha a tejfogak nem jönnek ki maguktól, akkor a dokinak kell majd kihúzni.
még nincs féléves, se 5 hónapos. Létezne h korábban kiesne?
Egyébként azt hallottam, hogy vannak olyan kutyák akik nem élik túl a fogváltást. Ez igaz? És miért nem?
én még nem hallottam olyat, hogy egy kutya belehalt volna.... nálunk is vannak most kölykök (egyik angliába a másik Svédországba megy így a titterre várnak) most 4 hónaposak és a szemfogaikon kívül már az összeset leváltották.
Ha a tejfog nem jön ki akkor húzassátok ki
Fogváltásba belehalni? :)) Nem tudom kitől hallottad, de ha legközelebb látod, veregesd meg a vállát, és mondd neki hangosan, hogy "te aztán jó hülye vagy fiam" :D
Komolyra fordítva, a fogváltás nem veszélyes.
Általában kistestű kutyáknál szokott előfordulni, hogy duplán maradnak bent a fogak, és ha 8-10 hónapos koráig nem esnek ki a tejfogak, akkor kell kihúzni.
Az én kutyámnak 1 foga volt, amit ki kellett húzni, de egy ismerősöm kutyájának 7-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!