Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet ezen segíteni?...

Hogy lehet ezen segíteni? Idővel jobb lesz?

Figyelt kérdés

El kellett adnom a kiskutyámat, mert sajnos a suli miatt nem tudtam megadni neki mindazt amire szüksége lett volna. Mielőtt leszólnának, hogy akkor minek vállaltam kutyát, leszögezem, hogy naponta 2szer vittük 1-1 órás sétára, de mivel kis hiperaktiv kutyus volt nem volt elég neki... Mellette persze órákat játszodtam vele, de amikor suliba voltam a lakást szinte szétszedte. Leszedte a tapétát, a személyes tárgyaimat szétszaggatta, pedig nevelve volt... És mivel albérletben élek, ezért ez különösen nagy gond volt.

Ma vitték el. 7 hónapos volt és bár egy kis ördög volt, mégis számomra egy tünemény. Délután óta csak zokogok és nem tudom egyszerűen abbahagyni. Annyira fáj, és annyira hiányzik, hogy azt elmondani nem tudom... :(

2011. ápr. 10. 20:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Jaj, jaj, nagyon sajnállak, és átérzem, hogy szenvedsz, nehéz döntés lehetett.

Viszont az vigasztaljon, hogy a legjobbat tetted, ami csak lehetett. Valószínű azért szedte szét a lakást, mert unatkozott, egyedül érezte magát, szóval nem volt túl jó neki, bármennyire próbáltál is neki megfelelni.

Biztos ahová vitték, ott többet tudnak vele lenni, és szuper sora lesz. Te pedig gondolom fiatal is vagy, lehet még kutyusod, ha majd lesz saját kéród, bár nem ilyen, és nem Ő, az biztos, egyenlőre tanuljál, hidd el, az idő szép lassan majd begyógyítja a kis lelkedet.

szia, Te kis aranyos...

2011. ápr. 10. 20:41
 2/16 anonim ***** válasza:

most még nehéz. de hidd el neki is jobb, hogy olyan helyre került, ahol jobban tudnak rá figyelni. amúgy te is kihevered őt idővel...

igaz emlékét örökre a szívedbe zártad.

Idővel elmúlik a fájdalom és az erős hiány...

esetleg szerezz be egy cicát. a cica ilyen gondokat nem okoz. igaz nem ugyan az lesz a dolog és nem a saját kutyusud tulajdonságai lesznek, de ha gondolod próbáld meg. nagyon hálásak.

2011. ápr. 10. 20:43
 3/16 anonim ***** válasza:
Szomorú , ami történt. De egy menhelyről magadhoz vehetnél idősebb kutyát, amelyikben már nem tombol a fiatalság.
2011. ápr. 10. 20:45
 4/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. :) Jól esnek a megértő válaszok,a bíztatás és hogy együtt éreztek velem.

Másik kutyust most nem szeretnék, és szerintem most egy jó darabig nem is lesz. Tudom, hogy őt keresném benne. Igen engem is vígasztal, hogy jó helyre került. Már volt a családnak egy 8 hónapos lány yorkija, mellé ment párnak az enyém. És mondták, hogy majd ha születnek kiskutyák és szeretnék, kaphatok. Az még ugye egy másfél év, mire lehet nekik. Addigra remélem hogy leszek olyan helyzetben, hogy vállaljak kutyust. Jó lenne ha az ő picinyét nevelhetném, akkor legalább egy "kis szeletet visszakaphatnék" belőle. :)

2011. ápr. 10. 20:56
 5/16 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb, hogy odaadtad másnak, ha te nem tudsz megfelelően gondoskodni róla.

Csak kár, hogy szaporítónak adtad. Ezek kizsigerelik a kutyákat és pénzért teszik.

Ivartalaníttatni kellett volna előbb és úgy odaadni. Akkor biztos, hogy önzetlen és jó családba került volna.

A kutyaszaporítás bűn, amikor kutyák tízezrei pusztulnak el nyomorultul, köztük fajtatiszták is.

2011. ápr. 10. 21:00
 6/16 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Sikerült odaadnod egy rohadt szaporítónak a kutyád. Az ingyen "fajtatiszta" yorkik nem családba kerülnek, nehogy azt hidd, mennek a nyúlketrecbe, ahol aztán kizsigerelik őket az agyba főbe szaporítással. De akik megvették nyilván nem ezt fogják mondani, hanem azt, hogy jó helye lesz. Legalább ellenőrizted a helyet, ahová adtad? Vagy megvan a vevő címe, ahol megnézhetnéd a kutyát?

Szégyelld magad. Az sosem a kutya hibája, ha valami nem úgy működik ahogy az a nagykönyvben meg van írva, mindig a gazdi rontott el valamit. Az a kutya, amelyik szétszedi a lakást a gazdi távollétében, az korántsem volt megnevelve.

Ezért is hajtogatjuk mindig, hogy senki ne vegyen meggondolatlanul kutyát, mert sem a kutyának sem a gazdának nem lesz jó. Jól el volt biztos kényeztetve a yorki és szépen átvette a falkavezérséget, így a gazda távollétében halálra aggódta magát.

Másik kutyát meg ne vegyél semmiképp sem, hiszen amint a mellékelt ábra is mutatja nem vagy alkalmas a kutyatartásra. Igen, ez sok gonddal jár és nem lehet az első problémánál megfutamodni és túladni az élőlényen, aki megbízott benned és szeretett.

2011. ápr. 10. 22:20
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kell ezen ennyire fenn akadni, és hogy miért kell így leugatni valakinek a fejét. Teljes mértékben megbízok a családban akinek adtam a kutyust. Annak, hogy majd egyszer ha úgy alakul szeretnének kiskutyát, nem hiszem, hogy lenne közötök. Nem értem miért kell rögtön rosszat feltételezni és elítélni az embereket. Régen nem volt gond ha kiskutya született a családban. Szereintem minden szuka kutyusnak kijár, hogy egyszer anya legyen... Nálunk is születtek anno kiskutyák, senkinek nem lett tőle semmi baja... Te meg ha ettől jobban érzed magad, hogy "lekiabáltad" a fejem, akkor örülök...
2011. ápr. 10. 23:00
 8/16 anonim ***** válasza:

Könnyet csalt a szemembe a történeted...egész addig, amíg le nem írtad, hogy az új helyén már most a szaporítását tervezik.

Inkább nem írok semmit.

2011. ápr. 10. 23:02
 9/16 anonim ***** válasza:

Régen az emberek nem akartak a szaporításból pénzt csinálni, és nem volt tele a fél ország gazdátlan kutyákkal.

"Szereintem minden szuka kutyusnak kijár, hogy egyszer anya legyen." - ez a butaságot pedig ne nagyon hangoztasd:(

2011. ápr. 10. 23:22
 10/16 A kérdező kommentje:
Inkább én sem írok már erre semmit. Annyit azért még hozzátennék, hogy ők nem eladás céljából szeretnének kölyköket. És nem abból a célból kellett nekik a kutyám. De nem magyarázkodok...mindenki higgyen azt amit akar. De vádaskodás meg ítélkezés helyett az eredti kérdésre kellene/illene válaszolni.
2011. ápr. 10. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!