Most ez, hogy is van? Meddő lehet? :S
Nagyon rosszakat írtok:S:(
Jóó akkor legjobb ha állatorvos nézi meg..
Nem azé kell a kiskutya, hogy kidobjam őket utcára.. vagy belefojtsam vízbe Soha a büdös életbe nem tennék ilyet.. egy ember szívesebben ölnék meg.. mint egy kutyát. Sőt el sem adnám.. annyiraa kis gyönyörűek, hogy mindet megtartanám...
Hány éves vagy te???
Nem igazán látod az összefüggéseket mi?
Már válaszoltak előttem...de, ha ettől megnyugszik a lelki világod:
- van olyan h egy kutya eredendően meddő - ami abban is megnyilvánulhat, h csak "pszichésen", vagyis nem veszi fel a kant, elmarja...illetve van h biológiailag is
- gőzöd sincs a tüzelési ciklus biológiai lefolyásáról, ezért rossz időben próbálkoztok (hál istennek!!)
- attól h a te kutyád kölyke mivel lesz neked ettől jobb? (mert h a kutyának semmive...sőt...) - a kutyák jellembeli hasonlósága szülő és kölyök között a leggondosabb szelekciós folyamat eredménye. Attól h te összeteszed a szukádat bármilyen kannal, attól azok a kiskutyák semmivel jobban nem fognak hasonlítani a te kutyádra, mint egy menhelyről kihozott hasonló kinézetű kiskutya.
- az elléssel és azzal h hagyjátok állandóan tüzelni csak a daganatos megbetegedések és a gennyes méhgyulladás kockázatát növelitek
- ha látnád az összefüggéseket az ész nélküli szaporítás és a teltházas menhelyek között, akkor fel sem merült volna a kérdés h pároztasd-e a kutyádat....
De segítek, mert gondolom már elöntötte az agyadat a vörös göd, miszerint "de én úgyse adom menhelyre a kölyköket".... Te nem is, hanem elajándékozod őket, és még lehet h az a gazda sem, de az az idóta is úgy gondolja h szüljön már egyszer a kutyája.... nem tudom h a háttérben tudod-e követni, de már ott tartunk h a te kutyádtól született mondjuk 4 kiskutya, és azok kölykeitől is még legalább 4.... ha nem vágtak meg matekból akkor nem nehéz kiszámolni, h hány felesleges kiskutya születik pluszban csak azért h te egyszer 2 hónapot kiskutyázhass....... elvéve az esélyt a már élő, és gazdikereső kutyáktól.
Mert ők is valaha úgy jöttek a világra h "ilyen-olyan tuti gazdához kerülnek, biztos az életben nem kerülnek menhelyre".... és lám, hol dekkolnak most...jobb esetben, rosszabb esetben már nem is élnek:
Gondolkozz!!
Összefüggések: minél több kiskutya annál több menhelyi
Ivartlanítás = meghosszabbítod a kutyád életét
Remélem érthető...akárhény éves is vagy...
Tele vannak senkinek nem kellő szép fiatal pincsikkel a menhelyek,sőt sokuk gyepiken hal meg a hozzád hasonló mentalitású "milyen jó lesz,ha a kutyám anyuka/apuka lesz"emberek miatt.
Mit csinálsz a nyakadon maradó kölykökkel?Most ne gyere azzal a típusdumával,hogy mindre van jelentkező.Most van,de sok visszamondja,ha elvihetők a kölykök.Mit csinálsz ennyi kutyával,miből eteted,viszed orvoshoz?És mivel nem ivartalaníttatsz,azok is fognak egymás között szaporodni.
Van szaporodásbiológiai rendelés. Először vizsgáltasd ki a kutyádat, van-e valami baja .
Úgy látom, nem nagyon vagy otthon a tenyésztésben. Így sorolom:
A kutyád előfordulhat, hogy nem lesz képes megelleni a kicsiket, mert fájásgyengeség, túl nagy fej, stb. Ilyenkor orvos-császár.
Mivel a szaporodási ösztön elég gyatra nála, előfordulhat, hogy képtelen lesz szoptatni, nevelni a kölykeit.
Ez csak kiragadott példa.
Szóval, egy kivizsgálás és az orvos megmondja a hogyan továbbot.
Kétszer is leírtam a méhgyulladással kapcsolatos dolgokat.
Ezen mit nem értesz? Illetve csak értelmezed hogy rossz.
IGEN nagyon rossz dolog kiszenvedve elpusztulni. De még ROSSZABB ellés közben kínokkal távozni az élők sorából.
Minden ellés nagy kockázattal jár. NEM látsz a kutyába, nem látod hogyan fekszik benne kiskutya.
Mit csinálsz ha nem tudja megelleni? Már ha egyáltalán felismered, hogy nagy baj van. Mert ha nem veszitek észre akkor bizoby órágik tart amíg kiszenved a kutyátok!
EZT AKAROD?
Mi van ha akkor ellik amikor hétvége van, és állatorvosoknak se híre se hamva?
Csak hogy tudd, én jártam úgy hétvégén, igaz nem ellős kutyával hanem balesetessel.
Egyszerű esti séta alkalmával ( 50kg kutyámat el szoktam engedni az erdőben kosárral ) egyszer csak az egyik szomszéd két nagy testű kutyája rohant felénk, gazdi természetesen sehol. A nagyobbik kan kutya neki esett kutyámnak, de mivel kosár volt rajta védekezni nem tudott...
Mire nagy nehezen lecibáltam róla a kosarat, addigra már szétharapták a vállát. És igen, szétharapott vállal de kosár nélkül tudta beledöngölni a földbe a támadóját.
Mivel láttam már hasonló sebet, meg tudtam állapítani hogy ezt varrni kell. Ám ez Vsaárnap este történt, és Vasárnap este csak ügyeletes állatorvos létezik.
Felhívtam az ügyeletes dokit, elmondtam mi a helyzet, de erre mondta hogy nem jön ki, csak kenjem be Betadinnal, és holnap elvihetem a dokimhoz.....a beszélgetés elött már megtörtént a fertőtlenítés.
Másnap vittem is a dokimhoz, és jól lecseszett, hogy miért nem hívtam ki az ügyeletes dokit, mire én mondtam hogy hívtam is de nem jött ki. Akkor felhívta a kollégáját, és őt cseszte le, persze az meg rögtön hárított.....
Végül is aznap össze lett varrva, DE mivel nem volt friss a seb, pár nap múlva ki is lökődött az összes cérna. Így nem két hét hanem egy hónapba is benne volt mire összeforrt a seb.
Ám ha te kérdező nem találsz dokit, vagy egészen egyszerüen nem akar hétvégén kimenni, ott fog a kutyád pusztulni, és te szépen végig nézed ahogy kinok között elmegy......
Szaporodásbiológiai kivizsgálás nagyon jó és hasznos dolog, DE nem két fillér.
Talán husz-harminc ezer körül lehet.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!