Mennyibe kerülnek az alábbi kutyafajták? (többi lent)
aussie
border collie
sheltie
törzskönyvvel és anélkül körülbelül mennyibe kerülnek a fenti fajok?
az aussie egyáltalán nincs tk nélkül tenyésztőtől 1000 euró a színhibás 150-120 ezer
sheltie 100 évente 1 szer van tk nélkül...de tenyésztőtől 70-100 ezer
border árakat nem tudom..
border 80-150 között
aussie 200-250+
sheltie kb border árban van
Tk. nélkül kutyát venni annyi, mint egy jó nagyot belerúgni abba a fajtába amit szeretsz...
Sheltiet tudok a sheltie tenyésztők akikkel beszéltem
kiállításra 80000Ft-tól 95-ig volt de csak akikkel beszéltem
hobbyra: már 65000 Ft-ért is odaadják persze feltételek vannak :)
'Tk. nélkül kutyát venni annyi, mint egy jó nagyot belerúgni abba a fajtába amit szeretsz...'
köszönöm! Rövid tömör és a hülye is érti!
Törzskönyv nélküli kutyám van (Border Collie) és nem hiszem hogy ártanék a fajtának mert:
1. NEM TENYÉSZTEM!
2. Nem szaporítótól vettem. Persze aki törzskönyv és kiállítási eredmények nélkül elad egy kutyust az szaporító - vagy nem. A család törzskönyves munkavizsgás, betegségekre szűrt, nagyon jól idomított, terelésre használt kutyájának egy másik, hasonló paraméterekkel rendelkező munkakutyától lettek kölykei. A kicsik Hill's tápon cseperedtek, minden oltásuk stb. megvolt, a gazdik segítettek kölyköt választani, mai napig kapcsolatot tartanak velem. És miért nem törzskönyveztették? Mert szerintük felesleges. És egyetértek. Az 5 kutyusból 2 munkakutya lett, a többi házikedvenc. Egyiknek sem lesz utódja. Ők sem terveznek több almot.
Ezzel az egésszel csak azt akarom mondani, hogy láttam már tenyésztőnél rosszabb körülmények között tartott és rosszabb minőségű kölyköket. Szét kell nézni, és ésszerűen dönteni. Tudom, hogy sok a szaporító, de a törzskönyv sem minden.
És most akkor lehet szidni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!