A kutyák tudnak összehangolva területet őrizni?
Arra gondolok, hogy ha valaki bemászik egy kerítésen egy házhoz, és van ott mondjuk 4-5 kutya. Akkor az összes elkezd utána rohanni, vagy tudnak olyat, hogy 2 en megállnak, és a másik 2-3 kutya oda tereli a behatolót és így "bekerítik"?
Vagy nem olyan okosak, mind az összes kutya elkezdene rohanni a betörő után?
Én juhászattal foglalkozom, van egy terület, amin éjszakánként a juhok tartózkodnak. Van két farkaskutyám, és egy komondor-kuvasz jellegű nagytermetű ebem. Volt már rá példa, hogy láttam napnyugtakor besurranni akaró tolvajt, de amint a kutyáim feltűntek inába szállt a átorság.
először ugy ment, hogy észrevette az egyik farkaskutya hogy mászna a keritésen. Odament, de bizonyos távolságot tartva maradt. Ugatott, amire a másik két ebem is odament. Igy hárman ugattak, mire jobbnak látta az ember elmenni.
Ha jó a kutya ösztöne, nem kell tanítani.
Nekem 3 nj állandóan úgy feküdt az udvaron, hogy mindegyiknek más irányban állt a feje. Befogták az egész udvart. Persze, a fülük rendesen radarozott azért. Ha attak volt,mindegyik mozdult egységesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!