Mi a leghatékonyabb arra hogy ne húzzon egy 7 hónapos vizsla? (többi lent)
nyári munka keretében elválaltam egyik ismerősöm vizsláját hogy elviszem sétáltatni...szerencsére jó nagy mező van arra ahol senki és semmi nem jár elengedem dobálok neki botot meg minden nagyon sokat fut meg minden ahogy vissza csatolom a pórázt húzni kezd alig lehet megtartani tesómmal ketten sétáltatjuk megfelezük a pénzt amit kapok mert egyedül én nem boldogulnék vele sajnos csak augusztusba heti 3-4szer kell elvinnem (mivel szeptemberbe a suli miatt nem tudom elvinni)..és egy hatásos módszer kéne arra hogy ne húzzon...valószínű hogy nagyobb szünetekbe és következő nyáron is számítanak rám..
a válaszokat előre is köszönöm!!
Szerintem ez utóbbi jobb, mint a megállás, erősebb inger. Azért húz, mert azt hiszi hamarabb eléri a célját. Ha minden esetben távolodni kezdtek a céljától, akkor feladja.
De ne akkor fordulj amikor megfeszül a póráz, mert az nehéz pontosan időzíten. Amint beelőz, irány az ellenkező irány. Ott elsőre megintcsak előzni fog, akkor megint irányváltás. Nyugodtan, határozottan indulj az ellenkező irányba egyetlen szó nélkül. Nem baj (sőt az a jó) ha repül utánad a kutya. Egy idő után azt fogod tapasztalni, hogy egyre kevésbé repül, sokkal inkább fordul veled. Akkor már érti, hogy rád kell figyelnie, hogy ne érje kellemetlen inger.
Előre készülj fel, hogy az első két-három gyakorlás semmi másból nem fog állni, mint nyomorult fel-alá járkálásból. De aztán elkezded látni az eredményt, és néhány hét után ha következetesen csinálod, már csak nagyon ritkán, erős ingerkörnyezetben fog kelleni fordulni.
De azt ne feledd, hogy ahányszor hagyod húzni, annyiszor teszed tönkre a korábbi munkádat, tehát csak következetesen és tényleg minden alkalommal, mikor előz, fordulj. Ha következetes vagy, hamar lesz eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!