Shar - Pei kutyussal kapcsolatban mik a tapasztalatok, tudnivalók?
Örökbe akarunk egyet fogadni, olyan 2 éves körülit.
Azt olvastam, hogy harci kutyák eredetileg.
Remélem, ez a "vérengző" magatartás nem jellemzi őket,ha normálisan vannak tartva, nevelve...
Nagyon számit hogy azt a 2 évet hogy töltötte ... Honnan lenne örökbefogadva?
Teljesen kimaradt a szocializációs időszak?
szerintem nem az a fő probléma, hogy "vérengőz" e vagy sem. (Egyébként én csak szelíd példányokkal találkoztam eddig, nagyon aranyosak)
Nagyobb problémát az okozza, hogy rendkívül kényesek, nagyon sok a probléma velük. Egy ismerősömék nemrég vettek egyet, és egy hónap alatt több mint 150000 Ft-ot költöttek állatorvosra. A szemhélyukat általában műteni kell, és a bőrük is érzékeny, stb.
Már több próbálkozás is volt, egyenlőre hírdetés útján, alapján, de nem jött össze egyik sem, mert mire telefonáltunk, már elkelt.
:)
A legutóbbi helyről egy idős házaspár ajándékozta volna el, akik külön kikötötték, hogy csak olyannak adják, aki kertesben lakik ( megjegyzem: panelben lakunk ), illetve alá írattak az illetővel egy kötelezvényt ,hogy ivartalaníttatja a kutyust.
Kan kutyáról volt szó.
Ja, és hogy időszakos jelentést kérnek.
Pff...
:S
Nekem ez szőrszálhasogatásnak tűnt - bevallom.
az ivartalanitást ezért kérik, hogy a kutyus ne kerüljön szaporitok kezére, aki élete végéig egy disznoolban tartja és kizsigereli
azaz igazság hogy én is szeretnék tudni a kutyárol, akikt évekig nevelgettem
itt találtok gazdátlan kutyusokat: [link]
de a fajtamentőknek is lesznek feltételei ...
Hát, akkor inkább jobb, ha nem is próbálkozunk az örökbefogadással, nekem nem tetszik ez a sok hivatalos sz@rakodás, amit csinálnak a volt gazdik, és ha valóban kényes, akkor meg végképp nem kell, mert szerény anyagi körülményeink vannak...
Még egy kérdés: ha nem ivartalaníttatom pl. akkor feljelent + ha nem telefonálok neki a "jelentéssel"?
Pff...
Már bocs, de egy gyereknél nem kerít ekkora segget a dolognak a gyámhatóság......
ha jól tudom a papir amit aláirtok szerződésnek minösül ... polgári peres eljárás alapja lehet
nem gondokodtál más fajtában? föleg ha panelben laktok .. valami kisebb
vagy egy helyes házimixx ? azoknak van általában a legkevesebb egészségügyi problémája
Szaporítani akarod vagy miért nem akarod ivartalaníttatni? Nekem itt vmi bűzlik. Ivartalanítva nem jó mert már nem tud kölyköket csinálni???
Amúgy szerintem teljesen jogos hogy ezt kérik, ez a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!