Vajon fog emelt lábbal pisilni?
De, ne aggódj!
A szomszédunk kan kutyáját 4 hónaposan ivartalanították (akkor még Amerikában éltek és ott ez a természetes, utána jöttek haza). Később kezdett el emelt lábbal pisilni - asszem olyan 1,5 éves lehetett -, de mostmár ő is úgy csinálja ;o)
2009. ápr. 9. 10:34
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugtattál:) Azért érdekelne mert kertes házban lakunk (szobakutyus amúgy), és hát kipisili a szép gyepszőnyeget:( Ami végülis annyira nem gond, mert legfeljebb minden évben újra fűmagoztatunk, de azért jobb lenne ha a tujákat pisilné:) Van egy 8 hónapos kan kutyusom is, őt nem ivartalaníttatjuk amíg nem pisil emelt lábbal, a biztonség kedvéért:)
Szia!
Az enyém lassan két éves, egy éve ivartalanították, és még mindig guggolva pisil...de számít ez?
legalább nem locsolja le a falat :))
Baja nem lesz tőle, más meg nem számít szerintem!
2009. ápr. 9. 10:50
4/10 A kérdező kommentje:
Írtam hogy miért szeretném ha emelt lábbal pisilne. De hozzáteszem, nem olyan fontos, épp tegnap szórták be fűmaggal a kertészek a kipisilt foltokat. Szóval nem nagy ügy, csak kíváncsiskodtam.
egy másik kan kutyustól fogja ellesni azt, hogy emelt lábbal kell pisilnie.
2009. ápr. 9. 11:03
Attól, hogy emelt lábbal pisil, még nem biztos h csak a tujákhoz fog (viszont a tuják is nagyon csúnyán ki fognak égni), hanem gond nélkül pisilnek a kan kutyák is szabad placcra - így a fű is veszélyben van.. Szintén tapasztalat :o)
2009. ápr. 9. 11:03
7/10 A kérdező kommentje:
Na:) Van egy 2 és fél éves kanom is, aki 8 hónapja lett ivartalanítva. Ő már emelt lábbal pisilt. Valóban kiég a tuják alja, de az még kevésbé csúnya mint a fű, és le is van az a rész már vágva, a kertészek most intézték el:) Max még a kerítést pisili amit a szomszéd kutyák megjelölnek. Szóval lehet tőle fogja ellesni majd a 2 kicsi is az emelt lábbal való pisilést.
általában a domináns kan kutyák pisilnek felemelt lábbal, a kevésbé azok pedig úgy mint a nőstények...ez nem tudom mennyire általános érvényű, de így hallottam, biztos lehet más oka is, de ugye az ivartalanítás miatt eléggé megcsappant a hím nemi hormonok szintje,...
2009. ápr. 9. 12:23
fontosabb a gyep mint a kutya?
hát ne is haragudj.....akkor minek tartod?
2009. ápr. 9. 14:09
10/10 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de nagyon jó lenne ha nem olvasnál szelektíven! Idézek magamtól: "Ami végülis annyira nem gond, mert legfeljebb minden évben újra fűmagoztatunk"
"De hozzáteszem, nem olyan fontos, épp tegnap szórták be fűmaggal a kertészek a kipisilt foltokat. Szóval nem nagy ügy, csak kíváncsiskodtam."
Hol írtam hogy fontosabb? Nekem és a családomnak a kutyáink a legfontosabbak!!!! Ha ismernél ezt nagyon jól tudnád. A kérdésem csupán annyi volt hogy fog-e emelt lábbal pisilni, és elírtam miért érdekel. Szerinted ha nem, akkor megválunk tőlük? Te nem vagy normális... Most nagyon felhúztál, bocs...
Kapcsolódó kérdések: