FCI standard? Az emberekkel nem foglalkoznak!
Tudom mi az a standard kiállítások stb, nem ez bosszant hanem hogy a kutyáknak mindenben tökéletesnek kell lennie, stb, vizsgálatok, pl: Vállak: Ferdén illesztettek, jól izmoltak. A lapocka a felkarral kb. 110°-os szöget alkot
Hát istenem! Az embereknek nem mondják, hogy ne szüljenek ha kancsítanak stb, vizsgáltassák a babát, születnek pl leukémiás, downkóros gyerekek... de a kutyának azért perfektnek kell lennie...
Nem tudom érthető e mi a bajom, de kicsit aggasztó, hogy ott a sok emberi genetikai betegség, de azért a kutya válla 110 fokos szöget zárjon be. DE én a kutyámat nem emiatt szeretem, mert oly tökéletes, hanem mert kutya, és feltétel nélkül szeret! :D
Azért mert csak Budapesten az illatos úton lealtatnak évi 6000 kutyát. Köztük fajtatisztákat is. A fajtafenntartás érdekében fontos, hogy a legtípusosabbak örökítsenek, de a többieknek nem kell feltétlenül megszületniük, születésük pusztán azt a célt szolgálja, hogy több kutya legyen.
Aki szerint meg hülyeség, hogy 110 fokos szöget kell bezárjon a szöge, az csodaszép keverék, sőt fajtajellegű keverék kutyákat is talál menhelyen.
...és ha már a kutyák kapcsán felmerült a fajelmélet: szerinted így jobb a világ hogy ~5 milliárd ember nyomorog, Afrikában éhezésben a magas születésszám miatt milliók halnak meg vagy úgy lenne jobb ha kevesebben születnének, de azok okos emberek lennének és fent tudnák tartani a társadalmukat?
A kutyáknál az "árja-elmélet" úgymond működik fajtákon belül, a tenyésztők csak olyan kutyákat engednek megszületni amelyek nagy valószínűséggel egészségesek lesznek, mert egészséges szülőktől származnak. Hol itt a probléma? Amit csinálnak az jó, nem lesznek "rossz" kutyák, nem kell a beteg kutyák miatt aggódni, nem engedik hogy túl sok kutya szülessen, stb. Ez persze csak azoknak szól akik ezt igénylik, aki a természet irányította kutyát szeretne az nyugodtan elmehet a sintértelepre, sajnos ez igen aktívan működő intézmény.
A luxpup pedig biológiailag egy zsákutca, ez nyilvánvaló, csak a selejtes emberi divat felkapottá tette, mert "cuki".
Szerintem a kérdező csak azért hozta a hasonlatot, hogy példát hozzon fel.
Én annyiba egyet értek, hogy olyan ember miért akar utódot, aki tudja hogy a gyereke örökli a genetikai betegségét.
Én az olyan betegségekre gondolok ami az élet minőségét nagyban befolyásolja a gyereknek, és nem lehet szép gyerek kora, hanem ágyhoz, vagy korházhoz van kötve. Az szerintem nem élet.
Pl: Van egy ismerősöm, és tudja hogy idegbeteg, és tudja, hogy örökíti. Gyógyszerekkel él, és havonta jár injekcióra. Gyereket nem akar ez miatt, mert nem akarja hogy idegbeteg gyereke legyen. Amúgy imádja a gyerkőcöket, és az állatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!