FCI standard? Az emberekkel nem foglalkoznak!
Tudom mi az a standard kiállítások stb, nem ez bosszant hanem hogy a kutyáknak mindenben tökéletesnek kell lennie, stb, vizsgálatok, pl: Vállak: Ferdén illesztettek, jól izmoltak. A lapocka a felkarral kb. 110°-os szöget alkot
Hát istenem! Az embereknek nem mondják, hogy ne szüljenek ha kancsítanak stb, vizsgáltassák a babát, születnek pl leukémiás, downkóros gyerekek... de a kutyának azért perfektnek kell lennie...
Nem tudom érthető e mi a bajom, de kicsit aggasztó, hogy ott a sok emberi genetikai betegség, de azért a kutya válla 110 fokos szöget zárjon be. DE én a kutyámat nem emiatt szeretem, mert oly tökéletes, hanem mert kutya, és feltétel nélkül szeret! :D
Ha máskor hasonítunk egy kutyát egy emberhez akkor meg felháborodsz hogy milyen már az...
A kutya az kutya. Miért kell párhuzamot vonni? Az ember (néha sajnos) önálló, az állatokért viszont felelős, mivel háziasította őket, ezzel kiszorítva a természetet, tehát neki kell ahelyett is intézkedni.
Az FCI standard csak a fajtatiszta kutyákra kell hogy vonatkozzon, őket is általában ugye csak kiállításokon vizsgállják ez ügyben (ha tenyészteni akarják), úgyhogy egyáltalán nem értem mi a felháborodásod oka.
A másik oldalról meg nem tudom hallottál-e már fajelméletről és az árja fajról, szóval voltak akik megpróbáltak hasonló dolgokat az embereknél is, de az ő tevékenységeiket betiltották az emberi szabadságjogokra hivatkozva, mondván aki kancsal az is szüljön gyereket, ha akar. Az állatoknál, kutyáknál ilyenek nincsennek szerencsére. Szeresdd nyugodtan a kutyádat, attól hogy mondjuk a standarnak nem 100%-ban felel meg vagy akár nem is fajtatiszta ő még ugyanúgy lehet szeretnivaló kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!