Hogy szoktassam le erről a kutyám?
Szépen elkezded megtanítani neki a helyben maradást.
Lefekteted a helyére és -ott maradsz- szóval nem engeded, hogy eljöjjön. Persze, hosszadalmas lesz a dolog. Lépésenként kell haladnod.
Mennyi idős?
Egyébként az én kutyám ugyanilyen, ő már 4 és fél éves. Ha az ágyon fekszünk, és csak megmoccanok, ő azonnal ugrik, nehogy lemaradjon tőlem. Ha leülök valahol, azonnal mellettem van, ha székre ülök, akkor azonnal jönne az ölembe.
Azt már megtanulta, hogy hogy ne legyen láb alatt, persze időnként nálunk is előfordul, hogy egy picit rálépek:(
A helyben maradás tanítása tüneti kezelés. Nem az a megoldás h a kutyának megtanítunk helyette egy parancsot.
Láthatóan a kutya "stresszel már attól is h fölállsz, és eltávolodsz a közeléből. ...és gyanítom nem azért, mert félne egyedül... Én megnézném, h más szituációkban hogy viselkedik (pórázon, más kutyákkal, evés közben, otthon amikor alszotok, kocsiban, amikor egyedül hagyjátok stb) - mivel ezekkel együtt teljesebb képet lehet kapni.
Így én látatlanba azt mondanám, h a kutya nincs tisztában, illetve el van tájolva a családban elfoglalt helyét illetően. Ezen keményen dolgoznotok kéne. Mert az h annyira félt téged h nem hagy lépni sem, ill. h folyamatosan keresi ilyen módon a testi kontaktust, egyértelműen arra utal, h szereptévesztésben van a szentem. Ezt ti rontottátok el és csak ti javíthatjátok ki.
Akkor egyértelműen szeparációs szorongás és falkasorrend probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!