Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen zónataítási módszereket...

Milyen zónataítási módszereket ismertek?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet a kutyának megtanítani, h minél gyorsabban belelépjen a palló, palánk illetve hinta végén lévő zónába. A leghatásosabb módszerekre lennék kívnácsi és tapasztalatokra!
2009. ápr. 8. 20:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Az a legjobb ha gyakorlás közben fogod a nyakörvet és nem hagyod ugrani. Először még úgyis csak lépésben gyakorol az ember. Így megszokja hogy végig kell menni.

Ha mégis ugrik akkor azonnal ismételni kell, és csak a helyes gyakorlat után jöhet a klikk vagy a juti!

2009. ápr. 9. 08:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem szeretném lassítani a kutyát. Sokkal inkább valami olyat szeretnék tanítani neki, amit utána önállóan, tudatosan kell csinálnia, és nem kényszerből (nyakörvnél fogás).
2009. ápr. 9. 10:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha már simán megy a zónás akadályokon csak nincs zónája akkor szerintem csináld úgy ahogy mi is. Én 2on2off módszert alkalmazom az nagyon stabil. Ha a kutya a zónához közeledik mondod, hogy "touch" (táccs) vagy "zóna" vagy "ott" (ami neked tetszik lehet más is) és megállitod a kutyát majd jutifalat. Idő és gyakorlás kérdése. De lehet running contact is amikor végigfut az akadályon. Olyankor a zóna végére tettem a jutalmat igy muszáj volt belemennie a zónába és simán lendületesen végigrongyol.
2009. nov. 8. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:
28%
dzsízössszz...
2009. nov. 9. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!