Gyümölcsöt adhatok a kiskutyámnak? Jutalomfalat gyanánt.
Na,most valaki megkérdez egy kutyást:"Mit ad a kutyájának?Marhahúst,baromfit,tápot esetleg".S erre jön a válasz a kutyás gazditól:"Nem,kéremszépen,almát,répát,szilvát.."
Miért eszi olyan szívesen a kutyátok a répát,almát,kajszibarackot,uborkát stb.?Valami az etetésinél nincs rendben,az tutti.Megpróbáltam én is,dobtam egy falat répát.Bekapta,de már undorodva köpte is ki.S utána az a gyanús pillantás felém...:)Én is láttam már kutyát körtét,szilvát stb.enni,de az egy moslékon,korpán tartott kutya volt,mindegy volt,hogy mit adsz neki,megette,mert éhség nagy úr.De elég ép állapotba jött ki hátul,tehát nem tudta megemészteni.Annyi,hogy valamit rágott..
A szőlő vagy mazsola fogyasztását követően néhány esetben heveny veseelégtelenség kialakulását figyelték meg kutyákon. A méreganyag pontos azonosításával, és a halálos adag mennyiségének meghatározásával még adós a tudomány. Az eddig összegyűlt tapasztalatok alapján a kutyák számára a testtömeg kilogrammonként elfogyasztott 30 g szőlő, illetve a 11-30 gramm mazsola/ testtömeg kg adagban már veseelégtelenséghez vezethet. A gyümölcs fogyasztását követő 24-72 órában jelentkeznek a tünetek, a veseműködés teljes leállása esetén a betegek elpusztulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!