Milyen nagytestű kutyafajták vannak?
Figyelt kérdés
Pl Berni pásztor, néetjuhász stb Kb valami ilyen kategória2009. ápr. 8. 19:45
11/14 anonim válasza:
újfullandi;berni pásztor;bernát hegyi ;komndor;kuvasz ezek nagy testűek 60 cm felett
collie belga/német/svájci juhász közepesek stb...
12/14 anonim válasza:
Szia!
Szerintem egy kutya 60 cm vagy az alatt nem számít nagytestűnek!
A border collie, dalmata középtermetű. A 60 cm feletti kutyák nagytermetűnek, 70 cm felett pedig a óriás termetűnek számitanak.
Nagytermetű pl. flandriai pásztorkutya, wiemari vizsla, németjuhász, golden retriever, bár ez is talán még közepes-középnagy termetű.
Óriás termetű pl. a komondor (min. 65-80 cm), a kuvasz (66-75 cm), a délorosz juhászkutya (min. 65 cm), az orosz fekete terrier (66-72 cm), a dobermann (max. 71 cm).
De tényleg elég hosszú a lista...
Szerintem kb. így lehet a beosztás, de nem vagyok szakértő:)
13/14 anonim válasza:
Nagytestű kutyafajták közé sorolhatók azok a fajták, melyeknek felnőttkori súlya meghaladja a 25 kg-ot,de 45 kg alatt van marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!