Kutyának adható embereknek felírt antibiotikum?
Nem hinném!
Mindenképpen beszéljél legalább telefonon egy állatorvossal, nem kizárt, hogy ajánl valamit, de amúgy ne kísérletezz vele.
Az én kutyámnak is olyan gyógyszer kellett, ami embereknek lett készítve, de állatorvos írta fel!
NE ADJ NEKI EMBERI GYÓGYSZERT!!!
Nekünk a a 60kg erős 6 éves németjuhászunknak volt egy szúrás a lábán ami megdagatt és nem gyógyult (szomszéd szokta dobálni és bottal piszkálni v esernyővel....)
A remek állatorvos emberi gyógyszert irt el neki!! A gyógyszer felénél békén elaludt. Megállt a szíve!!! Utolsó napján is sántikált és duzzadt volt a lába:( Akihez a tetemét elvitték apuék kiakadt h miért ezt irták fel neki, hiába nagy testű állat!!! Nem szabadott volna...
Egy nagyon szép fajtiszta németjuhásszal aki jó munkakutya volt...megtették..
Te ne okozz a kutyusodnak bajt! és csak olyan orvoshoz vidd akiről mondták h jó! Néha nem éri meg h a legközelebbihez vidd....
Van olyan humán antibiotikum, ami adható kutyának is, de vigyázni kell, hogy az emberi mennyiséget vissza kell osztani a kutya súlyának megfelelően! Nevet szándékosan nem írok, ugyanis amíg nincs egy diagnózis a kezedben, hogy baktérium fertőzés okozza a tüneteket, addig nem kellene antibiotikummal tömni. Meg amúgy sem szokott otthon antibiotikum lenni, hiszen amit az embernek felír az orvos, azt maradéktalanul be kell szedni, tehát normál esetben nem marad ki. Kutyáknak való antibiotikum pl. a Xiclav, aminek ugyan az a hatóanyaga, mint az egyik humán gyógyszernek, ráadásul az ára is nagyjából ugyanaz.
Átérzem a helyzeteteket, de azért próbálj meg felhívni egy állatorvost, mondd el a tüneteket, hátha javasol valamit. Ez nem kerül pénzbe. Esetleg elmondhatod, hogy most nincs pénzetek, hátha felajánlja, hogy majd később fizettek!
Első vagyok.
Nekünk is németjuhásznak kellett adni a gyógyszert és nem volt tőle baja, nagyon erős kutya volt, egy plusz évet köszönhetett a gyógyszereknek.
Szóval szerintem hülyeség, hogy nem szabad embernek szánt gyógyszert kutyának adni, mert vannak kivételek. Mondjuk én nem antibiotikumot adtam. De én is csak akkor adok, ha az orvos írja fel. És én nem a legközelebbi állatorvoshoz járok, hanem a szomszéd városba hordom át és onnan hívom házhoz is, ha kell.
Egy telefont megér, hogy a kutyád ne szenvedjen!
00:10-es!
60 kilós német juhászkutya? Rengeteg az a kg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!