Taknyos, tüsszög, köhög a kutyám, van erre valami természetes gyógymód, ami nem antibiotikum, és adni érdemes neki?
Mennyi idős a kutyus? Láza van?
Azért kérdem, mert mi gyakran átesünk a kennelköhögésen (sokat vagyunk nagy kutyás társaságban, és eddig minden évben az őszi és a tavaszi járványba is belecsúsztunk) és az utóbbi kettőnél én már nem terheltem antibiotikummal. Persze a lázát mértem, meg tudom, hogy más ismeri az immunrendszere a dolgot, felnőtt, fitt egészséges kutya. Kölyök vagy idős kutya esetében MINDENKÉPPEN ORVOS és ha felnőtt a kutya, de a láza van, vagy levert, rossz kedvű akkor is.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy meghallok egy szipogást, köhintést, akkor rögtön veszek echinacea cseppet, lándzsás utifű sziruot (Dr. Theiss) illetve B és C vitamint. Ilyenkor az ételt nem kaphatja szárazon, hanem mindig felpuhítom neki forró kamilla teával, vagy meghűlés elleni teával, vagy vöröshagyma levessel. Fontos, hogy ne legyen száraz a kaja, mert az tudja irritálni.
Echinaceat májkrémes kenyérdarabkára csepegtetem, elsőre 20 cseppet, utána három óránként öt cseppet. Lándzsásutifű szirupot reggel este a kajájába teszem, délben meg lenyalogatja kanálról, aztán habzik a szája :)
Nálunk az utolsó két alkalommal ettől másnapra jelentős javulást láttam, negyedik-ötödik napon már szinte tünetmentes volt. Idén tavasszal meg tök megúsztuk, mert van nálam egy mentett kutya, és most folyamatosan kapják mindketten reggel este az echinaceat, mert tartottam tőle, hogy a mentett kutya hazahoz valami vírust a menhelyről.
Viszont nagyon fontos, hogyha az ilyen kezeléstől nem javul, esetleg romlik, vagy belázasodik, elkedvtelenedik a kutya, akkor rögtön orvoshoz kell vinni, mert simán rámehet a tüdejére. Tehát otthoni gyógymódokkal tényleg nagyon odafigyelve szabad csak kezelni, mert a kennelköhögés néhány szurival megúszható, egy tüdőgyulladás viszont az életébe is kerülhet.
Akkor vidd orvoshoz. Tuti kennelköhögés, nekünk szólt is a dokink, hogy most járvány van, sok kutyát vittek hozzá kennelköhögéssel mostanában. az a baj, hogy elsőre nem biztos, hogy az immunrendszer legyőzi a dolgot, ráadásul a fiatal szervezet még sokkal sebezhetőbb, sérülékenyebb, gyengébb.
Fél évesen nem játszanék házi praktikákkal.
A féregtől nem tüsszög a kutya ...
Biztos hogy kennelköhögés, minél elöbb antibiotikumra van szüksége. Ha meggyógyult oltathatod ellene.
Kamilla teán kívül mást ne adj neki. Én a tápra szoktam ráönteni és akkor le lefetyelik róla.
A férghajtót a dokinál lehet kapni.
Lehet ,hogy furcsának találod, de az én kutyámnak adtuk C-vitamint.A kutyám minden évben a legkisebb lehüléskor megfázik.Ez bevált.Nekem bulldogom van.Ha a te kutyád is bírja akkor adhatsz neki gyümölcsöt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!