Szöges nyakörv vélemények?
Miért pont dobermann?
Várok még tapasztalatokat.
Állatkínzás kategória. Remélem betiltják a forgalmazását, árusítását. Azt is remélem ha meglátnak egy kutyán ilyet, szigorúan büntetik a gazdáját. Húgom mondta valahol már a fojtó láncot is betiltották, pedig az csak egy lánc 1-1 karikával a végein, de ha beránt a kutya, gégetörést okozhat, s halál a vége. Nem tudom... régi kutyánknak (25-30 kg-os kutya) volt ilyenje, sose fojtotta meg magát, érezte hogy ha húz, akkor nem jó neki, s nem húzott. De nem ellenzem ha betiltják. Amúgy legjobb a hám szerintem. Kényelmes nekik ha méretet teszünk rá.
/pincsim van hámmal/ ....nagy kutyám lenne nem tudom, de láncot nem vennék, esetleg szélesebb nyakörvet.
azért mert az egy nagy erős kutya és sétáltatásnál elrántaná az embert
a szöges nyakörv megszúrja ilyen esetben és lassan megtanulja a kutya hogy szépen kell sétálni
egyébként milyen kutyának gondoltad a nyakörvet?
"de ha beránt a kutya, gégetörést okozhat, s halál a vége"
Bírom az ilyen hozzászólásokat , életében nem látott még szögest de fikázza... Aki nem tudja használni annak nem is való , ettől függetlenül ez is csak egy kiképző ezköz.Sőtt erős ösztönökkel rendelkező kutyánál még hasznos is lehet az öv. munkánál (én is csak ott használom).
Egészségkárosító hatása nincsen , ha normálisan használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!