Hám versus nyakörv? Vélemények?
A fentiekkel teljesen egyetértek. A húzás ellen egyébként a legjobb módszer a nevelés! :-)
Dicséret és jutalomfalat, ha szépen sétál!
Szerintem a húzás ne válljon "erőharccá", eszébe se jusson, hogy ez erejével irányíthat Téged.:-)(Nekem golden retrieverem van, simán el tudna húzni, rántani.)
Ha húz, akkor azonnal megállok és csak akkor indulok tovább, ha laza a póráz, vagy visszahívom lábhoz. Másik lehetőség, hogy ilyenkor éppen ellenkező irányba indulok, mint amerre ő tervezte. A kutyák okosak! Igen hamar megunják ezt a "játékot"! :-) Rájönnek, hogy sokkal gyorsabban haladnak, ha lazán melletted mennek. :-) (Ilyenkor azért lehet tempósabbra venni a sétát, ha a kutya intenzitása ezt igényli!)
A masszívan :-) húzó kutyáknak jó megoldás a halti, ami a fejét irányítja (temészetesen fájdalom nélkül).
Bár mindenki maga dönti el milyen nyakörvet használ a kutyára, de én nem nagyon szeretem a folytó nyakörvet, mert ledarálja a szőrét, és ronda lesz a nyaka körül.
Nkem is van németjuhi, és nagyon húzott amikor kihoztuk a sittről. Semmit nem tudott, pedig három éves. Ahonnan elszökött nem igazán foglalkoztak vele...
Én haltit raktam rá, és a kisújjammal vezetem. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!