Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyával?...

Mit csináljak a kutyával? Költözés!

Figyelt kérdés

Sziasztok, az én problémám elég egyedi.

Kezdjük az elején: 15 éves vagyok, szüleim most elváltak, el fogunk költözni. Az a gond, hogy még anyukám se tudja, hogy külföldre vagy Magyarországra.

Ezzel eddig nem is lenne olyan nagy gond, csakhogy:

Mostanában nagyon magányos vagyok, meg hiányzik a suli is így nyári szünetben és megkértem anyukámat hogy kaphassak egy spánielt.

Azt mondta rendben, de meg kell várni míg költözünk, de az a gond hogy nem tudjuk, hogy külföldre megyünk-e.

Én nem tudok várni, most a nagy össze-visszaságban pont egy kutyára van szükségem. Azért szeretnék spánielt mert az kicsi és nem is igényel annyi helyet, mint pl. egy újfullandi.

Az a baj, hogy nem tudom, hogy mi lesz. Ha Magyarországra költözünk akkor oké, de ha külföldre (Ausztria), akkor nem tudom, hogy a kis oltás nélküli kutyámat hogyan vihetem ki? Mert akkor még csak 2 hónapos lesz kb.

Szerintetek mit tegyek?

Köszönöm a segítséget!

2011. aug. 2. 14:10
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Tőlem nyugodtan legyen energiabomba, sőt...

Mivel magántanuló leszek, rengeteg időm lesz vele foglalkozni, és szeretném ha nem valami kis lusti lenne, hanem örökmozgó.

2011. aug. 2. 18:32
 22/28 anonim ***** válasza:
Hidd el, egy jó kézben lévő kutya nem támad ok nélkül. De megértelek, tapasztalatok híján én sem ajánlanám, hogy bevállalj egy felnőtt kutyát, ha csak nem egy báránylelkű, mindenkit imádó kutya. De nagyon figyelj arra, hogy jó helyről, törzskönyvvel vegyed, e fajtán belül könnyű kifogni egy ideggyenge egyedet, ami aztán tényleg nem való kezdőknek. (Itt megjegyezném, a tapasztalat azt jelenti, ha volt már 2-3 kutyád, akikkel jártál kutyák, emberek közé, nem csak a kertet díszítette!) De mindenképpen várjál még a kutyavásárlással, habár ha kint veszel kutyát, ott jóval többe fog kerülni. Várj, amíg kicsit rendeződnek a dolgaid!
2011. aug. 2. 18:39
 23/28 A kérdező kommentje:

Volt már több kutyám is, mindet kiskorukban kaptam, jártam velük emberek közé semmi baj nem volt! :)

Az a baj, hogy 2 véglet van: vagy menhelyi kutya, szinte ingyen, vagy pedig kennelből törzskönyves vagy 80-100 -ért.

Máshol nem is lehet kapni normális kutyát, mondjuk tk nélkülit 25 000-ért?

2011. aug. 2. 18:43
 24/28 panettone ***** válasza:
100%

Mindig jókat derülök azon ki mire használja az internetet. Viszont időnként elszomorít mennyire szűk látókörűek az emberek és mennyire csőlátásúak a fiatalok.

Én a helyedben amíg nem rendeződik az életem nem vennék kutyát, főleg nem ilyen hirtelen felindulásból és főleg nem úgy hogy a fajtának szerintem, de bocs ha nem így van utánna sem néztél.

A spániel fajtamentés ilyen körülmények közzé, és ilyen hozzáállással nem is adna neked kutyát. A kutyák kortalanok soha nem azt kell nézni mennyi idős hanem azt hogy mire szeretnéd tartani.

Társnak egy fiatal/felnőtt kutya sokkal jobb választás mint egy kölyök ugyanis pont a spániel az a fajta ahol akár egy féléves kutya is lehet idegbeteg hiába te nevelted úgy neked mehet hogy csak pislogsz utánna egy darabig - ez nem a fajta hibája hanem azoké akik ráálltak a spánielek tömeges gyártására.

Pont az általad belőtt 20-25000,- forintos kategóriában lehet az ilyen kölyköket kifogni. De ne legyen igazam, keresgélj csak én eddog cca. 450 spániellel találkoztam a fajtamentésnél valamennyire tudom milyen az állomány bár mai napig érnek engem is meglepetések :-(

Visszatérve a felnőtt/kölyök kutyához ők nem tekintik magukat felnőttnek vagy kölykönek de még csak idősnek sem ...ezt csak mi látjuk bennük érdemes ezen túllépni. Már csak azért is mert egy felnőtt kutyánál már meg tudjuk mondani megbíthatsz-e benne vagy sem azt hogy egészséges-e vagy sem azt való-e hozzád vagy sem.

De ne gondolkozz örökbefogadáson gondolom még nem vagy 18 így alá sem írhatod a papírokat.

Ha mégis elgondolkozol azon hogy nem rizikozol meg egy olcsó de bizonytalan eredetű és minőségű kölyköt akkor gyere ki egy rendezvényünkre a Lurdy házba csak vigyázz bele ne nézz egyik kutyánk szemébe se, mert olyankor teljesen megbabonázzák az embert. mi rendezvényen nem adunk örökbe kutyát ott csak ismerkedni lehet, de nagyon sok esetben kapunk visszajelzést vagy telefont a rendezvényel másnapján hogy ezgyik vagy másik kutyánk annyira megtetszett, annyira bele szerettek hogy dehogyis akarnak már kölyköt venni csak és kizárólag azt a kutyát szeretné haza vinni akit mondjuk simiztek, sétáltattak vagy csak vigyáztak rá :-)

Nekem egy 5 éves kutyába sikerült beleszeretnem az ideiglenes pályafutásom alatt amíg kb 20 kutya lakott egymás után nálam és közöttük volt kölyök felnőtt és idős is...sajnos a kicsik minidg valami betegség, megondolatlan vásárlás vagy tragédia miatt kerülnek a gondozásunkba ahogy a mostani babáink is.

Ne foadj örökbe, nem mindenki érdemes a kutyáink bizalmára de arra nagyon figyelj hogy a pénzetekkel ne valami kutyagyárat támogass. Mert a szaporító telepeket a vevők pénzén tartják fennt és nőnek egyre nagyobbra és nagyobbra és ontják a beteh ideggyenge spánielnek látszó kiskutyákat...akik közül ha egy esetleg jó helyre is kerül nálad sokuk egy kamion platóján pusztul el vagy egy ház udvarán tölti a teleket a puszta betonon :-( és sok lepusztított szuka élete végéig csak szülni fog hogy az expressen mindig legyen kiskutya potom 25000-30000,- forintért.

2011. aug. 2. 20:46
 25/28 anonim ***** válasza:

OFF!

Utolsónak:ez nagyon szép volt :)

2011. aug. 2. 21:30
 26/28 anonim ***** válasza:
Én megértelek, hogy inkább fiatal kutyát szeretnél, de ne azt mond, hogy azért mert abban jobban megbízol! Egy éve fogadtam örökbe egy akkor 3 éves kutyát akibe az interneten szerettem bele és nála hűségesebb, aranyosabb kutyát nem is kaphattam volna. Én azt mondom neked, hogy azok a kutyák akiknek azelőtt rossz sorsa volt, később fognak megtámadni téged mint az a kutya akit te kölyökkorában vettél, mert hálásabbak annál mintsem hogy megtámadják azt az embert aki megmentette őket és szerető otthont biztosít számukra.
2011. aug. 3. 00:21
 27/28 anonim ***** válasza:

Ebből is látszik, hogy nagyon-nagyon keveset tudsz a kutyákról. A közeletekben nincs menhely, de mégis mit gondolsz, milyen messzire kellene menned, hogy olyan tenyésztőt találj, akinél éppen pont most amikor neked bogár ment a fejedbe, legyen kiskutya?

Ennek amiről te beszélsz tipikusan az lesz a vége, hogy neked most kell, azonnal kell, olcsón kell, és veszel egy szaporított beltenyésztett, beteges kölyköt.

Egy kölyökkorától nevelt kutya is nekitámad a gazdájának, ha rosszul nevelik, sőt ő sokkal inkább, hiszen egy kölyökkortól nevelt kutya csak az élet napos oldalát látta, kevesebb benne az alázat, pláne ha a kedves gazda végig olyan visszajelzéseket adott a nevelés során, hogy a kutyának mindent szabad.

Ismerek olyan kölyökkortól nevelt spánielt a kutyasuliból, akivel odáig jutottak a gazdik, hogy apa a kanapén aludt, mert a kiskutya nem engedte be az ágyba anya mellé. Gyakran előfordult, hogy a kutya egyszerűen nem engedte őket ki- vagy bemenni a konyhába.

Kölyökkortól sokkal könnyebb elrontani egy kutyát, de te tudod mit csinálsz.

CSak szaporítótól ne vegyél kutyát, és törzskönyvesnél is nézz utána a felmenőknek, mert ha nem gondosan szelektálták, akkor simán lehet epilepsziás, vagy akár a spánieleknél előforduló idegrendszeri probléma az úgy nevezett "Cocker-düh" is jelentkezhet.

Ha szaporítótól veszed akkor erre hatalmas az esélyed, aztán majd ha nem bíros anyagilag vagy idegileg, akkor szegény panettone fogja megoldani helyetted is, mint a többi hozzás hasonló felelőtlen helyett is.

Bízom benne, hogy anyukád éretten gondolkodik nálad azért. Egyébként tele van mindenki mindenféle kölyökkutyával, napi 20 gazdátlan kölyök kerül fel az allatok.info-ra.

2011. aug. 3. 09:54
 28/28 panettone ***** válasza:
:-) nem szegény panettone fogja megoldani hanem a spániel fajtamentés lehet hogy nagy a szám és láttam a kutyáinkat kivakaródni a kakiból de nem én tettem hanem azok akik jelenleg is úton vannak, vagy éppen etetnek vagy kutyasz@rt szedbnek vagy hirdetnek...sokan vagynk és mindenki teszi a dolgát. Viszont ha akár örökbe fogadni szeretnél akár tanácsot spániellel kapcsolatban akkor a 06309983847-es számon Judit tud segíteni neked ő az aki a legtöbbet tesz a spanikért és aki a leginkább átlátja a helyzetet.
2011. aug. 4. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!