Mit csináljak a kutyával? Költözés!
Sziasztok, az én problémám elég egyedi.
Kezdjük az elején: 15 éves vagyok, szüleim most elváltak, el fogunk költözni. Az a gond, hogy még anyukám se tudja, hogy külföldre vagy Magyarországra.
Ezzel eddig nem is lenne olyan nagy gond, csakhogy:
Mostanában nagyon magányos vagyok, meg hiányzik a suli is így nyári szünetben és megkértem anyukámat hogy kaphassak egy spánielt.
Azt mondta rendben, de meg kell várni míg költözünk, de az a gond hogy nem tudjuk, hogy külföldre megyünk-e.
Én nem tudok várni, most a nagy össze-visszaságban pont egy kutyára van szükségem. Azért szeretnék spánielt mert az kicsi és nem is igényel annyi helyet, mint pl. egy újfullandi.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy mi lesz. Ha Magyarországra költözünk akkor oké, de ha külföldre (Ausztria), akkor nem tudom, hogy a kis oltás nélküli kutyámat hogyan vihetem ki? Mert akkor még csak 2 hónapos lesz kb.
Szerintetek mit tegyek?
Köszönöm a segítséget!
Igen, erre én is gondoltam, hogy ez az össze-vissza dolog őt is megzavarná, és nem tűnnék előtte hitelesnek!
Az önkéntes befogadást nem szeretném, mivel nálam ha egy kutyát vagy valami élőlényt befogadok és megszeretek akkor azt már nagyon fájó szívvel adom vissza, az még ütne egyet rajtam ha megszeretném és akkor ismét letargia... :S
Azért szeretnék minél előbb, hátha egy kicsit jobb kedvre derítene és nem lennék ilyen semmilyen :D
7 év múlva, mikor meló előtt a zuhogó jégesőben kell sétáltatni akkor is jobb kedvre fog deríteni? Mikor legszívesebben ki se szállnál a pasid mellől az ágyból, de neki mennie kell, akkor is? Akkor is mikor majd 10 év múlva a pelenkán kell spórolni, de ő már idős lesz és beteg, és gyógyszerekre lesz szüksége?
Szerintem te most csak valamiféle vigaszt keresel (ami érthető) és nem gondoltad át eléggé hogy mit jelent egy kutya.
Egyébként pedig nem kell 8 hetes kutyát választani feltétlenül. Egy 8 éves pont ugyanolyan hálás és kedves és alkalmazkodó, mint egy kölyök, azzal a különbséggel, hogy neki már rég rendben vannak az oltásai. Nézz körül a spániel fajtamentésnél is, hátha megtetszik valaki:
Köszi a válaszokat!
Utolsó előtti! Miért gondolod ezt? Azt hiszem, azért mert úgy vélekedsz, hogy nem lennék elég felelősségteljes egy kutyával! De nem így van!
Rengeteg embernek van pasija, gyereke a kutya mellett, sőt még eshet is a jégeső! Jééé..akkor ennyire erővel már azt is mondhatnád, hogy semelyik felnőttnek nincs kutyája mert egy csomó elfoglaltsága van!
Utolsó és utolsó előtti!
De igen, kölyök kutya kell, nem a felnőtt!
Egy felnőtt kutya már több mindent megélt, nem bírnék benne teljesen megbízni, ki tudja milyen volt a múltja, bántották vagy valami látszólag kedves és ha egyszer nekem támad vagy valami???
Én nem bírnék bízni egy olyan kutyában amelyiket nem én nevelem már kölyökkora óta!!! Ez az én véleményem.
Értelek, semmi gond!
Én sem szeretem magamat ezért, de nem bírok megbízni a felnőtt kutyákban, akiket nem kiskoruk óta nevelek!
Egyik ismerősömnek volt menhelyi kutyája aki már felnőtt volt mikor elhozták és egyszer nekitámadt, pedig nagyon készségesen, gondoskodással bánt vele! Nem is értem miért!
Nem kimondottan a menhelyi kutyákkal van gondom, hanem azzal, hogy menhelyi és felnőtt egyben!
Mondjuk egy menhelyi kutya is jó lenne nekem, csak az a baj, hogy az én településemen nincsen ilyen lehetőség!
Volt egy menhely, de bezárták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!