Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek odaadják így a...

Szerintetek odaadják így a kutyát?

Figyelt kérdés

17 vagyok a barátommal élek együtt aki 20 éves.

Szeretnénk örökbefogadni egy kutyust,de félek nem adnák oda nekünk ,mert fiatalok vagyunk. Én úgy gondolom,hogy ha 17 évesen a háztartást tudom vezetni,akkor elég felnőtt vagyok ahhoz,hogy egy kutyáról is tudjak gondoskodni. (mellesleg nem önszántunkból élünk így,hanem sajnos az Édesanyám elhunyt és az apám meg nem foglalkozik kellőképpen velem.)

A lakásunk 43nm-es amiben egy 5nmes kis spájznak használt "szobában" alakítanánk ki a kutyusnak a fekhelyét,ezenkívül lenne előtte friss víz, kutyatáp és lenne itthon konzerv kutyakaja is mindig. Ezen kivül lenne rendes póráza, labdája,egy-két játék stb.. Naponta 3x vinném le sétálni,ebből reggel-este fél óra délután pedig 1 óra vagy esetleg több is. Ha jönnek ellenőrizni a lakást nem "buknánk" meg?

2011. júl. 31. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez albérlet? Mert akkor előtte mindenképp egyeztessetek a tulajjal.

A kutyatartás pedig nagy felelősség, és bizony sokszor nagyon költséges, ezt is tartsd szem előtt. Nekem kistestű kutyám van, ettől függetlenül ebben az évben kb 80 ezret költöttem rá, csak mert tavaly nyáron megcsípte egy fertőzött szúnyog, és elkapott egy féregfertőzést, ami februárban derült ki.

Szóval gondoljátok át alaposan. Ha van rá elég időtök, pénzetek, és vállaljátok, hogy 10-15 évig mellette lesztek, akkor szerintem nyugodtan.

2011. júl. 31. 14:59
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem a 43 nm kevés egy kutyának, kutyát kertes házban érdemes tartani. Számoljatok azzal, hogy a legtöbb kutyának hatalmas mozgásigénye van.
2011. júl. 31. 15:07
 3/10 A kérdező kommentje:

nem albérlet,hanem a saját lakásom.

És van elég pénzem rá. Mindent átgondoltam mielőtt úgy döntöttem ,hogy szeretném.

Egyébként vannak kutyák a menhelyen amiket kifejezetten a lakásba ajánlanak,szóval ezzel szerintem nincs gond,sőt közlekedhet is nálunk akárhol(kivéve majd fürdő de szerintem ez egyértelmű)

2011. júl. 31. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez rendbe van,amit eddig leírtál,de én is egyetértek az első válaszolóval.

A felelősségen túl nagyon sok pénzbe kerül sajnos egy kutyus.A legolcsóbb tápok is drágának számítanak,főleg ha kistestű kutyusról van szó,akinek nem mindegy mit adsz enni.A nagytestű pedig azért kerül sokba,mert sokat eszik.A sétáltatás és a tanítgatás rendben lehet,meg a hely is,viszont:

Rengetegbe kerül az orvosi ellátás.Az állatoknak ugyanis nincs tb-jük.Nagyon drága az állatorvos,egy sima kontrollvizsgálat is.Ultrahang,röngten,gyógyszerek stb mégdrágább.

Ja és egy kölyökkutyát gyakran kell hordani oltatni,és az oltóanyagok is drágák.Aztán pedig a kötelező évi oltások.Belekerülhet évi többtízezer forintba csak az orvoshoz járás,még ha nem is lesz sose beteg a kutyusod.

2011. júl. 31. 15:14
 5/10 A kérdező kommentje:

mondom, átgondoltam mielőtt döntöttem.

Van elég sok félretett pénzem (örökség),emiatt van rá lehetőségem,hogy megengedhessem a kutyust anyagilag.

Átgondoltam, kiszámoltam,hogy körülbelül mennyibe kerülne egy hónapban,és mivel elég spórolós természetű ember vagyok még így is belefér,hiszen ketten lakunk egy lakásban és rezsivel együtt kevesebb mint 100.000forintból kijövünk egy hónapban. Mint már említettem ezen kívül a bankban van pénzem,úgyhogy egy kutya nem hiszem,hogy anyagilag túl sok gondot jelenthetne.

Ezenkivül nem kiskutyát szeretnék,hanem inkább fiatalt max 4-5 éves korig.

2011. júl. 31. 15:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Elvileg 18 éves kor alatt nem adnak ki kutyát, de ha a barátoddal mész, akkor rendben lesz a dolog.

Szerintem nem lesz semmi gond, biztosan odaadják nektek a kutyát, ahogy leírtad teljesen jó körülményeket tudnál neki biztosítani. Egy felnőtt 2-3 éves, közepes vagy kisméretű kutya átlagos mozgásigénnyel jól érezné magát nálatok.

A menhelyeknek nincs arra lehetőségük, hogy nagyon válogassanak a gazdajelöltek közül, menteni való kutya mindig akad, örülnek, ha sikerül odaadni valakinek, aki ha nem is tökéletes, de megfelelő körülményeket tud biztosítani a kutyának.

2011. júl. 31. 15:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem igen.De inkább csak szoba kutyát tartsatok!!
2011. júl. 31. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet azzal, hogy a kutya kertbe való. A kutya az ember mellé való!

Annyi csodálatos kutya van, akik gazdira várnak, én mindenképp az örökbefogadást javaslom.

Ha ennyire biztos vagy a dolgodban, akkor nincs kérdés, vágjatok bele, és nagyon sok örömet fogtok kapni:)

2011. júl. 31. 18:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Egy dolgot még gondolj át, és mindenképpen számíts ilyen kérdésre a menhelytől is. Tudod-e tartani a kutyát akkor is, ha a kapcsolat szétmegy. Gondolom igen, ha a te lakásodban laktok.

Viszont ami még fontosabb: mi lesz a kutyával, ha babát vártok?

2011. júl. 31. 22:02
 10/10 A kérdező kommentje:

hát a szétválásra nem szeretnék gondolni, közösen tervezzük a jövőnket,de egyébként bármi történjék is én a lakásban maradok,szóval a kutyusnak rendes helye mindig lesz és mindig nagyon fogom szeretni.

A baba dolog meg még az,hogy legalább 7-10 évig nem szeretnék gyereket vállalni,addigra pedig már azért szeretnék kertesházba költözni,ahol a kutyusnak szabad ki és bejárása lehetne,és azért mindig szánnék rá annyi időt,hogy ne érezze magát egyedül

2011. júl. 31. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!