Érdemes belerakatni a kutyába a chipet?
Jövőhéten megyünk állatorvoshoz és gondolkozunk hogy az oltással együtt a chipet is belerakatjuk!Halottam már azt is hogy nemsokára kötelező lesz a chip minden kutyába,ez igaz?És ha lesz chipje milyen papírt kap,vagy kap egyáltalán?
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
Utólsó: hülye vagy.
Igen, mindenképp érdemes. Ha eltünne a kutya sokkal nagyobb az esélye, hogy megkerül. Minden állatorvos, menhely a chippet nézi elöször.
Papírt nem kapsz róla, az adataid (név, cim, telefonszám) bekerülnek egy központi adatbázisba és innen tudják majd visszakeresni.
Egyenlőre még nem kötelező, csak akkor ha a kutyus gazdát cserél. De minden állatvédő reménykedik benne, hogy lassan az lesz. Picit kevesebb kutya kerülne a sintértelepekre.
utolsó..
a kutya nem gondolkodik olyanon hogy jajj belém rakják a chippet és tényleg elég hasznos... és ez más mint hogy én sem örülnék hogy anyám belém rakna egy chippet a kutya az kutya ő nem hozz döntéseket... az ember meg ember..
kérdezőnek:
igen szerintem rakass be ,hasznos én is tervezem hogy az idén beadatjuk..
A lényeget már előttem leírták, hogy miért is fontos.
VISZONT!
Amikor berakta az állatorvos a chipet kb. 1 hét múlva feltétlenül ellenőrizd a www.petvetdata.hu internet oldalon, hogy az orvos valóban föl is vezette a nyilvántartásba, és az adatok pontosak- e, mert előfordul, hogy az orvos ezt nem teszi meg. Ezt NEKED KELL ELLENŐRIZNI és ha nem történt meg akkor telefonon jelezni az orvos felé a hiányt!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!