Mi lehet a kiskutyám hasán?
Ma voltunk az állatorvosnál a kiskutyámmal, megkapta az ismétlő kombinált oltást. Viszont a dokitól, mikor haza jöttünk, nem sokkal később észrevettem, hogy a pocakján EGY DARAB kiütésszerűség jelent meg, ami így néz ki: a közepe fehér (nem gennyes) és körülötte kb. 0.5 centis részen piros. Nem nedvezik, nem vérzik és csak ez az egy van rajta. Viszont a piros rész, de csak az, fel van egy kicsit dagadva. Egyébként lemostam először betadine-os oldattal, később vacsi után kamilla főzettel és bekentem neogranormonnal.
Egy picit kedvetlen is a kutyusom. Ez lehet az oltástól? (amúgy novibac Leptot és Novibac DHP-t kapott).
De mitől lehet ez az EGY kiütése a pocakján? Valaki találkozott már ilyennel?
Kérlek segítsetek, nagyon izgulok érte!
De ha holnapig nem javul, akkor úgyis elviszem az ügyeletre, de addig is szeretnék megnyugodni egy picit.
1. Nem, nem a cicije, az felismerném. :)
2. A szemölcsöt megismerem. De ennek olyan a közepe, hogy az nincs feldagadva, csak a piros rész.
3. Nem hiszem, hogy szúnyogcsípés lenne, az megint más és nem ilyen nagy, mert ha egészben nézzük a kiütést akkor majdnem 1.5-2 centi közötti, és ahol piros ott olyan, mintha véres lenne a bőre alatt.
A kullancscsípést pedig azért zárnám ki, mert spot is van a nyakába téve, és a kert, udvar is le van permetezve olyan szerrel, ami távol tartja. A dokinál pedig a rendelőben várakoztunk, nem ment füves részre.
4. Nem a hasa közepén van, hanem a bal hátsó lába felé srégen eltolva a középponttól. :/
Annyira izgulok érte, mert még csak 11 hetes. Nem szeretném, ha valami baja lenne.
Nem lehet hogy véletlenül pont egybe esett az oltással, az hogy jelentkezett nála az allergia jele? Nem kapott mostanában valami új ételt? (Nálunk ugyan ilyen volt, mikor allergiás lett a kutty)
De elég sok minden lehetséges.
Tegnap, meg reggel kapott főtt pulykahúst. Azóta nem kapott semmi újat.
De ha allergia lenne, akkor nem kéne több helyen kijönnie, ilyen "pöttynek"?:$
Nagyon féltem a picurkát. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!