Milyen a magyar vizsla?
szeretnék egy kutyát de még nem döntöttem el hogy milyet bár nem ez a kérdésem...
a magyar vizslán gondolkodom elég mozgékony kutya ugye
könnyen tanul dolgokat
családtagokat idegeneket hogy kezeli
A magyar vizsláról sokan azt tartják, hogy a vizslák közül a legintelligensebb, s a gazdájához leginkább ragaszkodó fajta. Nyugodt vérmérséklete, mérhetetlen emberszeretete még inkább alkalmassá teszi az emberrel való együttélésre, akár még lakásban is. Bár mozgásigényéről nem szabad elfeledkezni, hiszen vadászkutya lévén nagyon igényli a sok futkározást. A vizsla kifejezetten jóindulatú fajta, bár kissé érzékeny lelkületű, és a durvaságot nem viseli el. Első kutyát vásárlóknak nagyon ajánlott rendkívül könnyű felfogóképessége és tanulékonysága miatt.
Ugyanakkor annak is remek társ, aki kedveli a sportos életmódot, mivel a vizsla tele van energiával, s szívesen részt vesz bármilyen mozgásban. Nagyon játékos, imád dolgozni, s szinte mindent az emberért tesz. Nem nevezhető egyemberes kutyának, a család minden tagját szereti, éppen ezért gyerekek mellé is előszeretettel ajánlják. Az teszi a legboldogabbá, ha az ember közelében kujtoroghat. Kiegyensúlyozott és élénk kutyáról van szó, akinek a legjellemzőbb tulajdonsága rendkívüli kapcsolattartó készsége. Akárhogy is, azt hiszem, kár lenne kihagyni az életünkből. Csak ajánlani tudom
elsőnek írtam a választ
a másodiknak is köszönöm szépen
Szia , én nem javasolnám mert engem már harapott meg vizsla , és nem a neveltetésével volt a gond , Egyébként vadász kutya volt , és csak játszottam vele és a karomból kiharapott egy marha nagy darabot .
Remélem , megondolod :)
18:07-nek üzenem, hogy 10-ből 9 vizsla nem harap :)
ott már akkor valami gond lehetett. Nem volt kicsit öreg vagy valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!