Menhelyi kiskutya bolhátlanítása?
Figyelt kérdés
A hétvégén egy menhelyről kihoztunk egy németjuhász kölyköt.3 hónapos. Sajnos tele van bolhával. Vettünk neki Frontline cseppet, és bolha irtó port. De még mindig tele van szegény. Úgy látszik, ezek meg sem kottyantak a bolháknak. Mit lehetne még tenni? Van esetleg valami erősebb szer amivel segíthetnénk rajta?2011. júl. 26. 11:44
11/15 anonim válasza:
én lepermetezném a kertet is,ha máshogy nem megy
12/15 anonim válasza:
A bolhák úgy hullanak el, hogy szívniuk kell. Ha még maradt benne, azok még nem szívtak vért. Nagyon erős bolhás fertőzésnél előbb samponnal kell megmosdatni a kutyát, utána másnap rátenni a spotont.
A bolhaírtás idejére nem dőlt volna össze a ház, ha valami zárt részben megfürdetitek és hajszárítóval megszárítjátok.
13/15 anonim válasza:
Akkor szerintem mégegyszer le kellene kezelni frontline-nal, de inkább kérdezzetek rá az állatorvosnál, hogy mit ajánl, és hogy lehet-e újra frontline-t tenni rá.
De ha pár napja tettétek rá akkor lehet, hogy egyszercsak kifogy belőle, hallottam olyat hogy 2-3 hét kellett a kutyusnak mire kifogytak belőle a bolhák :)
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ,a hétvégén lesz fürdetés, és még egy adag Frontline, és porozás is. Ha tud még valaki valamilyen konkrét szert, ami hatásos, kérem írja meg.
2011. júl. 28. 19:21
15/15 anonim válasza:
A fürdetés segíthet egy bolhaírtós samponnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!